REKLAMI GEÇ

İsa Dal’dan sineksavar elbise

İsa Dal’dan sineksavar elbise

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı, işadamı İsa Dal, Güney Amerika ülkelerinde yayılan ve paniğe neden olan Zika virüsü taşıyan sineklere karşı hamile elbisesi üretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mart 2016 Cumartesi, 10:01

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
‘Aedes aegypti’ cinsi sivrisineklerin hamile kadınları ısırması sonucu yeni doğan bebeklerde görülen, mikrosefali (küçük kafa) olarak da tanımlanan hastalığın bulaşmasına neden olan Zika virisü ile mücadale sürerken, tekstilci İsa Dal’ın sahibi olduğu firma, Güney Amerika ülkelerinde gittikçe yayılan bu hastalığa karşı koruyucu elbise üretti.

Bir süre önce ABD’de katıldığı bir sempozyumda kendilerine Zika virüsüne karşı ürün talebi geldiğini belirten Dal, “Bunun üzerine hamile kadınları sineğe karşı korumak için Ar-Ge çalışması başlattık. Afrika’da askeri alanda kullanılan bir kimyasalın 4 tip sivrisineğe ve 19 çeşit haşarata karşı kovucu etkisi olduğunu belirledik. Bu kimyasalla üretilen tekstil ürünü sinekleri kovuyor ya da öldürüyor. Ürünü uluslararası sağlık standartlarına da uygun hale getirdik. Ürettiğimiz içinde kimyasal bulunan hamile giysisi Almanya’daki bir laboratuvarda test edildi. Sağlığa zararının olmadığına dair sertifika aldı” dedi.

Üretilen hamile giysisinin kokusuz ve cilde zararının olmadığını ifade eden Dal, “Nanoteknoloji kullanarak yaptığımız ürün 50 yıkamaya kadar etkisini gösteriyor ve hamile kadınlara Zika virüsüne karşı sivrisineklerden koruyor. Hamile giysisinin üretimine başladık. Ülkelere numune göndereceğiz. Virüsün görüldüğü ülkelerden yoğun talep bekliyoruz. Şimdiye kadar dünyada sadece Zika virüsü taşıyan sineklere karşı koruyucu hamile giysisini biz üretmeye başladık. Amacımız anne ve bebek sağlığını korumak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı