REKLAMI GEÇ

Konyalıoğlu: “Sertleşen politik dil bizi korkutuyor”

Konyalıoğlu: “Sertleşen politik dil bizi korkutuyor”

Denizli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri DGC’de basınla buluştu, 2017’yi değerlendirdi, 2018’den beklentileri ifade etti. Konyalıoğlu yeni yatırımların önündeki en büyük engelin sürekli sertleşen politik dil olduğunu söyledi, yardımcısı İlker Başkaya artan arsa fiyatları nedeniyle sanayicinin üretim yerine arsa alım-satımına yöneldiğini söyledi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2018 Salı, 13:21

DESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Denizli’deki arsa fiyatlarını eleştirdi. Yakın zamanda protokol düzenleyerek sorunların yatırılacağını belirten DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, “2017 yatırım hevesimiz ne yazık ki zayıf. Arsa fiyatları oldukça yüksek ve bu yüzden ne fabrika ne de yeni sektör açılmadı. Toplumsal bir sükunet olduğu müddetçe, 2018 yılı beklentilerimiz pozitif yönde olacak” açıklamasında bulundu.

Denizli Sanayici ve İş Adamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde (DGC) düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıya DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu’nun yanı sıra Başkan Yardımcıları İbrahim Şenel ve İlker Başkaya, Sayman Şule Yılmaz ve Genel Sekreter Ferruh Dalkılınç katıldı.

2017 yılını değerlendirdiği ve öngörülerinin paylaşıldığı toplantıda, DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, 2017 yılı politik tarafta oluşan sert üslubu işaret ederek, “Bu durum bizim orta ve uzun vadede oluşacak olan yatırım kararımızı olumsuz etkiledi” dedi.

2017 yılı değerlendirmesini yapan DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, “2017’de yatırım kararımızı yavaşlatan olumsuzluklar yaşandı. Ancak, son 10 yıl içinde ihracatımız 160 milyara yaklaştı. Kredi Garanti Fonu bizler için Steve Jobs’un Iphone’u çıkarması gibi etkisi oldu. Bu fon ile oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçildi. Denizli Turgut Özal zamanı gibi bir patlama yaşamadı elbet ama yaklaştı. Çardak OSB’de, Denizli için yeni bir başarı hikayesi yazıldı” dedi.

2017’de yaşanan olumsuzluklara da değinen Konyalıoğlu, “Rekor kıran enflasyon rakamı var. Çift hanelerde seyreden işsizliğin önüne ne yazık ki geçemedik. Şehrimizin bitmeyen alt ve üst yapı çalışmaları, sertleşen politik dil ne yazık ki bizleri olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

“SANAYİCİ ARSA ALIP SATAR HALE GELDİ”
DESİAD Başkan Yardımcısı İlker Başkaya ise, sanayici yatırımlarını değerlendirerek, “Denizli arsa bedelinin en yüksek olduğu 4 ilden biri. Arsa fiyatı, sanayi fiyatı ile aynı. Sanayiciye artık üretim yapmak yerine, arsa alıp satar hale geldi. Buna önlem alınması gerekiyor. Yakın zamanda gerçekleştireceğimiz protokolde bunları da masaya yatıracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı