REKLAMI GEÇ

Koramaz: TMMOB, OHAL ile daha çok baskıya maruz kalmakta

Koramaz: TMMOB, OHAL ile daha çok baskıya maruz kalmakta

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Emin Koramaz, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra uygulamaya konulan Olağanüstü Hal (OHAL) ile Anayasal bir kuruluş olan TMMOB’un daha fazla baskıya maruz kaldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2016 Pazar, 16:13

Denizli İl Koordinasyon Kurulu tarafından 17-22 Ekim tarihleri arasında TMMOB Haftası kapsamında hazırlanan program, TMMOB’un yeni Genel Başkanı Emin Koramaz katıldığı Gençlik Forumu ile sona erdi. Programa CHP Denizli Milletvekili Melik Basmacı, TMMOB’a bağlı odaların şube yöneticileri ve temsilcileri ile öğrenci üyelerden oluşan kalabalık bir dinleyici grubu katıldı.
tmmob_haftasi_emin_koramaz-ic

TMMOB binasından gerçekleşen forumun açılış konuşmasını yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mimar Cüneyt Zeytinci, ilk olarak CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’ya söz verdi. Basmacı, kendisinin de inşaat mühendisi sıfatıyla İnşaat Mühendisleri Odası ve TMMOB üyesi olduğunu, TMMOB’dan gurur duyduğunu söyledi.
tmmob_haftasi_emin_koramaz-icc

Foruma katılan gençlere de seslenen Basmacı, “Siz genç arkadaşlar şimdi mesleğinizi henüz ele almış değilsiniz. O nedenle mesleki bir rekabet içinde değiliz. O rekabet günü gelene kadar sizlere elimizden tüm desteği vermekle yükümlüyüz. Bizden bu desteği isteyin, çünkü sizler ne kadar iyi yetişir ve mesleğinizde başarı gösterirseniz, gelecekte daha güçlü, daha başarılı oluruz. Ayrıca TMMOB ve üyesi olduğunuz odalardan da mesleki eğitim için destek istemekten kaçınmayın. El ele vermeliyiz, ne varsa TMMOB’da var” dedi.
tmmob_haftasi_emin_koramaz-iccc

İKK Sekreteri Zeytinci, ikinci olarak kürsüye TMMOB Başkanı Emin Koramaz’ı davet etti. Dinleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Koramaz, sözlerini TMMOB’u anlatarak sürdürdü. Koramaz, “Foruma gelmeden önce arkadaşlarımıza sordum ‘konu nedir?’ diye. ‘İşimiz gücümüz TMMOB’ dediler. Ben de ‘herhalde bana da TMMOB örgütlülüğünü anlatmak düşer’ dedim. TMMOB, her şeyden önce bir örgüt. Mühendis ve mimarların örgütü. Örgütler, çıkarları aynı olan bireylerin birlikte haklarını koruyup mücadele ettikleri toplumsal oluşumlardır. TMMOB’de tıpkı sendikalar, dernekler gibi bir toplumsal oluşum. TMMOB 1908 yılında, Osmanlı döneminde kurulan Mühendisler-Mimarlar Derneği’nden beri yasalarla kurulan ve korunan bir örgüt. Biz Anayasa’nın 135. maddesine göre kurulmuş bir meslek örgütüyüz. Bu maddeyle kurulan tüm örgütler demokratik yapılardır. O nedenle bizim örgütümüz de demokratik bir yapıdır” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası OHAL kapsamında sürdürülen uygulamaları da eleştiren Koramaz, “Önceden beri iktidarın hedefinde olan TMMOB, Olağanüstü Hal döneminde daha fazla baskı politikalarına maruz kalmaktadır. Ancak, TMMOB’un Anayasal bir kuruluş olduğu unutulmamalı. Biz iktidarların değil, yasaların verdiği yetkiyle kamu görevi yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Koramaz’ın konuşmasının ardından TMMOB’a bağlı oda öğrenci temsilcilerinin hazırladıkları sunumlar yapıldı. Sunumlarda her temsilci öğrenci, kendi odasının yapısı ve mesleki çerçevesini özetledi. Konuşmacılar ve dinleyiciler, Forumdan sonra TMMOB Lokalinde hazırlanan kokteyle katıldı. TMMOB haftası etkinlikleri, öğrenci üyelere yönelik kokteyle ve canlı müzik performansı ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı