REKLAMI GEÇ

MAKSİAD Başkanı Sarı’dan mesleki eğitimde liyakat çağrısı

MAKSİAD Başkanı Sarı’dan mesleki eğitimde liyakat çağrısı

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, mesleki eğitim ile ilgili yapılan çalışmaların yavaş ilerlediğini söyledi, bazı girişimlerin kağıt üzerinde kalmasından şikayet etti. Mesleki eğitimdeki atamaların liyakata göre yapılmasını isteyen Sarı, “Mesleki ve Teknik Bilimler Şubesine bir din kültürü ve ahlak bilgisi hocamız müdür olarak atanmış. Bu anjiyo olması gereken hastayı, kırıkçı çıkıkçıya emanet etmek gibi bir durum oluyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mart 2018 Salı, 18:18

Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda son dönemde yoğun mesai harcayan Sarı, mesleki eğitim konusunda yapılan çalışmaların yavaş ilerlemesinden ve bazı girişimlerin kağıt üzerinde kalmasından şikayet etti.

“Bugün elimizi çabuk tutmazsak evimizdeki musluğu tamir ettirecek usta bulamayacağız” uyarısında bulunan Sarı, nitelikli ustalar yetiştirilememesinden yakındı.

Mesleki eğitim konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Sarı, mesleki ve teknik eğitimde liyakat esasına göre atamalar yapılması konusunda hassas davranılmasını istedi.

Sarı, “Öğreniyoruz ki Mesleki ve Teknik Bilimler Şubesine bir din kültürü ve ahlak bilgisi hocamız müdür olarak atanmış. Elbette bu bir ihtiyaçtan kaynaklanmış olabilir. Bilemiyoruz. Fakat doğru olan bu tür teknik okullarımıza sektörü tanıyan, bu alanda eğitim görmüş hocalarımızın atanması öncelikli olmalı. Bu anjiyo olması gereken hastayı, kırıkçı çıkıkçıya emanet etmek gibi bir durum oluyor” dedi.

Sarı, Mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması konusunda herkesin hemfikir olduğunu ancak adım atmada yavaş davranıldığının altını çizdi.

MAKSİAD olarak Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne CNC işleme makinası sağladıklarını hatırlatan Sarı, verilen sözlerin tutulmasını istedi.
Denizli Ticaret Odası önderliğinde Anemon Otel’de Mesleki Eğitimle ilgili bütün paydaşlarla protokoller imzalandığını hatırlatan Sarı, “Geçen zamana rağmen bu protokollerin kağıt üzerinde kaldığını üzülerek görüyorum. Maalesef toplantı salonlarında söylenenler sahaya yansımıyor. Türkiye’nin kalkınması sanayimizin katma değer üretmesine bağlıdır. Bu da nitelikli teknik elemanla olur. Öyleyse herkes bu kutsal görevin gereklerini vakit kaybetmeden yerine getirmelidir. Bu kaçabileceğimiz, erteleyebileceğimiz bir görev değildir. Bu vatani bir görevdir” dedi.

Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” sözünü hatırlatan Sarı, “Kalelerimizi güçlendirelim” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı