REKLAMI GEÇ

Maliye çalışanları haklarının peşinde

Maliye çalışanları haklarının peşinde

Maliye emekçileri alanlarda sıraladıkları taleplerinin hala yerine getirilmemesi üzerine yeniden alanlara çıktı. Hükümete “taleplerimiz yerine getirilsin” çağrısını yapan Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, bekledikleri düzenlemelerin yapılmaması durumunda gereken yanıtı sandıkta vereceklerini dile getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2015 Cuma, 09:28

Maliye binası önünde bir araya gelen Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi çalışanlar, sorunlarını sloganlar atarak ve basın açıklamasıyla dile getirdi. BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, Maliye çalışanlarının her türlü ayrımcılığa, ücret adaletsizliğine, istihdam belirsizliğine, itibarsızlaştırmaya, rotasyon dayatmalarına ve bir bütün tasfiye politikalarına karşı alanlarda oldukları belirtti.

Emeklerine, onurlarına, geleceklerine sahip çıkmak için alanlarda olduklarını söyleyen Yurdakul, “Yaşadığımız süreçte ortaya koyduğumuz her türlü eyleme rağmen, taleplerimiz içi boş vaatlerle geçiştirilmiştir. Ülkemizi parsel parsel satanlar, sıra emekçilerin taleplerine gelince her zaman olduğu gibi kulaklarını tıkayarak taleplerimizi geçiştirmeye çalışmaktadırlar” dedi.

Eşitlik ve adalet talepleriyle yeniden alanlara çıktığıklarını ifade eden Yurdakul, “2005 yılında Maliye emekçilerinin itirazlarına ve ortaya koyduğu direnişe rağmen çıkarılan Gelir İdaresi Başkanlığı Yasası, 2011 yılında adeta kamu emekçileri ile alay edercesine kamuda eşit işe eşit ücret olarak yansıtılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve son olarak 2013 yılında hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan satış sözleşmesi maliye emekçilerine eşitsizliği, adaletsizliği ve yoksullaşmayı dayatan bir süreci beraberinde getirmiştir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı