REKLAMI GEÇ

Memur-SEN’den ABD eleştirisi

Memur-SEN’den ABD eleştirisi

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Tefçi, son günlerde döviz üzerinden oluşturulmak istenen krizin ve şiddetin merkezinin ABD olduğunu belirterek, taktiksel bir saldırı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ağustos 2018 Çarşamba, 10:05

Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube Başkanı Kazım Tefçi’den, ABD’ye eleştiri geldi. Tefçi, “Tüm gücümüzle ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

Tefçi, son günlerde döviz üzerinden oluşturulmak istenen krizin ve şiddetin merkezinin ABD olduğunu belirterek, Türk ekonomisine yapılan saldırıyı terör örgütleri eliyle ve 15 Temmuz işgal girişimi gibi taktiksel bir saldırı olduğunu söyledi. Çoban, küresel emperyalizmin öncüsü ABD’nin, kendi içindeki krizi gizlemek için dünya devletlerine savaş açmış durumda olduğunu dile getirdi.

ABD’nin bir akıl tutulması yaşadığını kaydeden Başkan Tefçi, şunları kaydetti: “Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı, ‘Türk lirası dolar karşısında hızla düşerken, Türkiye’yle çelik ve alüminyum ticaretinde gümrük vergilerinin iki katına çıkarılmasını az önce onayladım. Bundan böyle vergi alüminyumda yüzde 20, çelikte yüzde 50 olacak. Türkiye’yle ilişkilerimiz şu anda iyi durumda değil’ şeklindeki açıklamayla yeni bir evreye girdi. Aslında ABD başkanının bu açıklamaları aşikârın beyanından başka bir anlam taşımamaktadır. Zira biz, son zamanlarda ekonomimize karşı yapılan operasyonların emperyalizmin Türkiye’ye dönük olarak geliştirdiği ‘grand stratejinin’ daha önce terör örgütleri eliyle gerçekleştirdiği saldırıların, 15 Temmuz işgal girişimi gibi bir taktiksel devamı olduğunu biliyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı