REKLAMI GEÇ

Zeytinci genel yönetimde

Zeytinci genel yönetimde

TMMOB Mimarlar Odası Genel Kurul seçimleri Ankara’da tamamlandı. Yapılan seçim sonunda, Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski başkanlarından Cüneyt Zeytinci Genel Merkez Yönetim Kuruluna asıl üye seçildi. Zeytinci seçimde en yüksek oyu alarak yönetime girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2018 Pazartesi, 10:05

Ocak-Şubat ayları içinde Şube kongrelerini tamamlayan Mimarlar Odası Genel Merkezi, seçimli genel kurulunu 7-8 Nisan 2018 tarihlerinde yaptı. İlk gün genel kurul görüşmeleri ve mali rapor görüşüldü. İkinci gün yapılan seçime tek liste ile gidildi.

Odanın 2010 yılından beri dört dönem Genel Başkanlığını yapan Eyüp Muhçu’nun da içinde yer aldığı liste, genel kurul üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak yeni dönem yönetim kurulunu oluşturdu.

Yeni dönem yönetim kurulu seçiminde, Eyüp Muhçu dışında İstanbul Şube üyesi Deniz İncedayı, Mersin Şubesi’nden Sinan Tütüncü, Ankara Şubesinden Ali Hakkan ve Tonguç Akış, Diyarbakır Şubesi’nden Selma Aslan yönetime girerken, Mimar Cüneyt Zeytinci Denizli Şubesi’nden asıl yönetim kurulu üyesi oldu.

825 kongre üyesinden 674 kişinin oy kullandığı seçim sandıklarından 669 geçerli oy çıkarken, Cüneyt Zeytinci yedi kişilik yönetim listesi içinde 577 ile en fazla oyu alan üye oldu. Zeytinci’den sonra İstanbul Şube üyesi Deniz İncedayı 546 oy alarak ikinci sıraya yerleşti.

Mimar Ahmet Yoldaş’ın 2002-2004 yıllarında genel merkez yönetiminde üye olarak görev almasından sonra, Mimar Zeytinci ile Denizli Şubesi, Oda Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda ikinci kez doğrudan üye seçilerek temsil ediliyor.
Yeni seçilen yönetim kurulu, ilerleyen günlerde kendi arasında görev dağılımı yaparak genel başkan, başkan yardımcılığı, sekreterlik ve saymanlık gibi görevleri belirleyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı