REKLAMI GEÇ

Mimarlar Odası müze projesi hazırlıyor

Mimarlar Odası müze projesi hazırlıyor

Mimarlar Odası Denizli Şubesi, açtıkları dava ile yıkımını durdurdukları ve tescil kararı aldırdıkları Taş Atölyeler için yeni bir çalışma başlattı. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Tamer Başbuğ başkanlığında 70 öğrenci, taş atölyeler için müze projesi hazırlayacak. Başkan Zeytinci, “Bu çalışmamız ile mimarların müzeye karşı olmadıklarını ve müzenin taş atölyeler korunarak da yapılabileceğini göstermek istiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2016 Cuma, 08:45

Şehit Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin taşınması sonucu atıl durumda kalan Taş Atölyeler yıkılarak yerine müze yapılması için başlatılan çalışma, Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin açtığı dava ile durdurulmuştu. Denizli İdare Mahkemesi’nin taş atölyelerin korunması yönündeki kararı ile bir zafer kazandıklarını ifade eden Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin, bazı kesimler tarafından “Mimarlar müzeye karşı” gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri süren Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, bu algıyı yıkmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

TAŞ ATÖLYELERE MÜZE PROJESİ
Başkan Zeytinci, Denizli’ye davet ettikleri 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tamer Başbuğ başkanlığında 70 öğrencinin taş atölyeler için müze projesi hazırlayacağını söyledi.

18-19-20 Mart tarihleri arasında öğrenci ve akademisyenlerin taş atölyelerde inceleme yaparak hazırlayacakları müze projelerinin sergilenerek tüm Denizli halkına, taş atölyelerin korunarak da müze olarak kullanılabileceğini göstermek isteriklerini vurgulayan Zeytinci, “Biz ileri sürüldüğü gibi müzeye karşı değiliz. Yalnızca kültür mirası olan taş atölyelerin korunmasını istiyoruz. Bu çalışmamız ile bunu de ispatlayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı