REKLAMI GEÇ

“Mimar’ın Gündemi” yayında

“Mimar’ın Gündemi” yayında

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından hazırlanan “Mimar’ın Gündemi” başlıklı gazete 1 Ekim 2018 tarihi itibariyle yayın hayatına başladı. 16 sayfalık gazete 3 ayda bir süreli olarak yayınlanıp oda üyelerine ücretsiz olarak dağıtılacak. Gazetenin baskı ve grafik hazırlık çalışması Yeni Medya Ltd. Şti-www.denizlihaber.com tarafından üstlenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Ekim 2018 Pazartesi, 16:54

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şube yönetimi tarafından basılıp dağıtılan “Mimar’ın Gündemi” gazetesi, Denizli’de yayın hayatına giren son meslek gazetesi oldu. Şube yönetim kurulu kararıyla üç aylık süreli yayın olarak yayınlanması kararı alınan gazete, mesleki sorunların yanı sıra, kentin mimalık ve konut sorunlarını ele alıp değerlendiren, koruma gündemini konu edinen yayın politikasına sahip olacak. Oda üyeleri ile ilgili çalışma ve oda aktivitelerine de yer verecek olan gazete, yerel ölçekte yaşanan sorunlara odaklanan kritikleriyle oda üyesi köşe yazarlarının metinlerini yayınlamaya özen gösterecek.

Baskı hazırlık ve grafik çalışması Yeni Medya Ltd. Şti-denizlihaber.com tarafından yapılan gazetenin yayın hayatına başlamasıyla kendisine ulaştığımız Şube Yönetim Kurulunun genç Başkanı Mimar M. Serdar Alayont, gazetenin sürekliliğini önemsediklerini ve yılda en az dört sayı olarak yayınlanması için imkanlarını değerlendireceklerini belirtti.

Gazeteye yazdığı başyazıda da görüşlerini açıklayan Mimar Alayont, “Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak kentin gündeminde ne varsa takip ederek, bizleri ilgilendiren hemen hemen her konuyu araştırıp ilgili kurumları uyarmak ve bilimsel görüşlerimizi kamuoyuna aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Zaten atladığımız bir konu olursa sesler hemen yükseliyor: ‘Nerede bu Mimarlar Odası?’ Bu soruyu duyunca ilk başta size eleştiri gibi gelse de gerçekten bir oda yöneticisine gurur veriyor. Çünkü hak arama mücadelesinde insanlar onlarca STK’nın içinden ‘Mimarlar Odasını seçip almışlar ve anlıyorsunuz ki bizleri de yanlarında görmek istiyorlar. Yayımlayacağımız gazetemiz, bu konulardaki duyarlığımızın göstergesi olacak” dedi.

“Mimar’ın Gündemi” gazetesi Mimarlar Odası Denizli Şubesinden edinilebilir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı