REKLAMI GEÇ

ÖĞ-DER: Kuruşun hesabını yapmayın

ÖĞ-DER: Kuruşun hesabını yapmayın

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar, bakanlık adına yetki kullananlara “toplu sözleşme sürecinde kuruşun hesabını yapmak yerine çalışanların durumlarını iyileştirici düzenlemeleri düşünmeleri” çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2015 Cuma, 12:23

ÖĞ-DER Şube Başkanı Halil Akpınar, kamuda devam eden toplu iş sözleşmesi süreçlerine ilişkin yaptığı açıklamada, çalışanların kendilerini ekonomik ve psikolojik olarak rahat hissetmesi için toplu sözleşme sürecinde alınacak karaların büyük önem taşıdığını vurguladı.

“İşveren adına yetki kullanan bakanlık yetkililerinin kuruş hesabı yapmak yerine, çalışanların durumlarının iyileştirilmesini düşünmeleri gerekir” diyen Akpınar, görüşmelere katılan sendika yetkililerinin de birbirlerinden rol kapma yarışmasına girmemelerini, çalışanlar lehine olacak hakları elde etmenin ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yardımlaşmalarını, işverene karşı birlik içinde olmalarını istedi.

Öğretmenlerin nöbetlerine ücret ödenmesini, sınav ve ek ders ücretlerinin sarf edilen emeğe uygun şekilde verilmesini talep ettiklerini dile getiren Akpınar, “Taban aylığın TUİK’in açıkladığı açlık sınırının üstünde en az 1.600 TL olması gerekir. Her yıl temmuz ayında alınan zammın aynı ayda veya ağustos ayında vergi matrahı yüzünden kesintiye gittiği unutulmamalı ve yıllık vergi matrahı yüzde 20 arttırılmalıdır. Çalışanların ibadet özgürlüklerini rahatlıkla kullanabilmeleri gerekir. İbadet etmenin amirin keyfine bırakılmayacak kadar önemli bir hak olduğu unutulmamalıdır. 2015 ve 2016 yılları için ayrı ayrı zamların yüzde 70’ten az olmaması gerekir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı