REKLAMI GEÇ

Salgar, “Sorumluları kendi içimizde arayalım”

Salgar, “Sorumluları kendi içimizde arayalım”

Güney Ege Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GESİFED) Başkanı Gültekin Okay Salgar, Türkiye’nin başkentinde yapılan saldırıyı değerlendirdi, “Türkiye bunları hat etmiyor. Bu tür saldırılarda sorumluları hep dışarıda arıyoruz. Sorumluları kendi içimizde aramamız gerekir” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 13:22

GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar, Ankara’da yaşanan terör saldırısı ile ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı düzenledi. Toplantıya, Federasyon üyesi Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen, Denizli Soroptimist Kulübü başkanı Aysel Kuvvetoğlu, Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuzçehre, Denizli İnşaat Malzemeleri Satıcıları İşadamları Derneği (DİMSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Doğaç ve kurumların üyeleri katıldı. 

Toplantıda Ankara’daki terör saldırısı ile ilgili değerlendirmede bulunan Salgar, “Türkiye kanlı bir bataklık coğrafyası haline getirilmeye çalışılıyor. Gaziantep faciası, Suruç katliamı, Reyhanlı patlaması, Diyarbakır mitinginin kana bulanması ve nihayet Ankara’nın bombalanması olayları, bizim Ortadoğu bataklığına çekilmeye çalışıldığını göstermektedir” dedi.

“SORUMLULARI İÇİMİZDE ARAMALIYIZ”
Bu tür saldırılarda Suriye politikası, PKK terör belası, Rusya’nın oyunu ya da Amerikan’ın parmağı gibi senaryolarla yaşanılanlara birer rumuz ad takıldığını ifade ederek, “Olaylara birer rumuz takmanın veya sorumlularının dışarıda aramanın yaşadığımız sonuçlara hiçbir etkisi yok. Sorumluları artık içimizde aramalıyız. Bizi endişelendiren artık bu tür olayların, ölümlerin sıradanlaştırılması ve kanıksandırılmasıdır. Başka Türkiye yok. Türkiye bu yaşananları hak etmiyor” diye konuştu.

“VİCDANLARINA BIRAKIYORUM”
Patlamanın ardından gündeme gelen güvenlik zafiyeti var mı? Yok mu? Tartışmaları ile ilgili olarak da Salgar, “Bu patlamada kendilerini sorumlu hissedenlerin gerekeni yapması gerekir. Maalesef bizde istifa mekanizması işlemiyor. Böyle bir kültüre sahip değiliz. O nedenle ben bunu yetkililerin vicdanına bırakıyorum” dedi.

“BARIŞ GELENE DEK BURDAYIZ”
Sanayicinin, işkadının, yaşanan hadiseler nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu ve üretmekten, istihdamdan keyif alamaz duruma geldiğini de vurgulayan Salgar açıklamasını şöyle devam etti:
“Biz barış gelene dek buradayız. Kararlı ve sağduyulu her türlü mücadelenin arkasındayız. Demokrasi talebimizi ısrar ve inatla ifade etmeye devam edeceğiz. Yaşanan olayların faillerinin bulunması talebimizi her fırsatta tekrarlayacağız.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı