REKLAMI GEÇ

Sigortacılar ‘güven’ için çalışacak  

Sigortacılar ‘güven’ için çalışacak   

Denizli Sigorta Acenteleri Derneği (DESAD), Sigortacılık Haftası’nı kutluyor. DESAD yöneticileri, sigortayı daha iyi anlatabilmek ve halkın güvenini anlatabilmek için çalışacaklarını söyledi.  

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2014 Perşembe, 12:15

DESAD, her yıl 26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Sigortacılık Haftası’nı kutluyor. DESAD Başkanı Adnan Çelik, hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigortacılığın Türkiye’de geldiği noktayı değerlendirerek, mesleğin saygınlığını artırmaya çalışacaklarını söyledi.

‘DENETİM YAPILIYOR’

Hafta dolayısıyla acentelere kutlama mektubu gönderen Çelik, aynı zamanda “sektör itibarı” uyarısında bulundu. Mesleğin daha saygın olması için el ele verip çalışmaları gerektiğini vurgulayan Çelik, “2007 yılından bu yana mesleğimizin ilerlemesi konusunda epey mesafeler kat edilmiştir. Kanunumuz çıkmış, yönetmeliklerle sektörümüz ve sektör oyuncuları, bir düzen ve nizam altına alınmıştır. Bundan sonra da denetim ve disiplin konusundaki çalışmaların çoğaltılması ile sektörümüze güvenin artırılması sağlanarak, daha fazla kalite gelecektir. Önümüzdeki dönemde, haksız rekabete yol açan, sektör itibarını zedeleyecek yaklaşımlara karşı daha hassas olacağımızı bildiriyorum” dedi.

‘SEKTÖR BÜYÜYOR’

Türkiye’deki sigortacılık sektörünün her geçen yıl biraz daha büyüdüğünü, ancak Türkiye’de istenilen seviyelerin çok altında kaldığını belirten Çelik, “2012 yılsonu verilerine göre, dünya genelinde sigorta sektörü prim üretimi 4,6 trilyon dolar ile Türkiye’nin milli gelirinin 5,5 katına ulaştı. ABD’de kişi başı prim üretimi 4 bin 350 dolar olurken, bu rakam Türkiye’de 146 dolar seviyelerinde kaldı” diye konuştu.

DESAD Başkanı Adnan Çelik, bireysel emeklilik, hayat sigortası gibi branşlarda da artışın sürdüğünü kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı