REKLAMI GEÇ

SİYASİ BOŞLUK DENİZLİ TEKSTİLİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

SİYASİ BOŞLUK DENİZLİ TEKSTİLİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

MÜSİAD Denizli Şubesi’nin düzenlediği ‘Tekstil Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantıda, Genel Seçimlerin ardından hükümetin kurulamaması ve yaşanan siyasi boşluğun özellikle markalaşmayan veya tam kendi alt yapısını oluşturamayan firmaları olumsuz etkilediği vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2015 Pazar, 13:59

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi üyeleri ‘Tekstil Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu toplantıda biraraya geldi. tekstil sektörünün sorunlarının ve çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı toplantının açılış konuşmasını MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı İsmail Bitekin yaptı.

“TEKSTİL LOKOMOTİF SEKTÖR”
Denizli’nin dünya ev tekstilinin başkenti olduğunu vurgulayan MÜSİAD Denizli şube Başkanı Bitekin, “Bilindiği gibi Denizli’de 3 Milyar Dolar’ın üzerinde yapılan ihracatın yarısından fazlasını tekstil sektörü gerçekleştiriyor. İŞKUR’dan aldığımız verilere göre 190 bin civarında resmi çalışanın yarısından fazlası yine tekstil sektöründe çalışmaktadır. Dolayısıyla tekstil Denizli sanayisinin lokomotifi olmaya devam ediyor. Dünyada üretilen 10 havlu ya da bornozun 8 tanesi yine Denizli’de üretilmektedir. Bu şekliyle baktığımız zaman, Denizli, dünyada ev tekstilinin baş şehridir diyebiliriz” dedi.

müsiad-denizli-tekstil-ic

“SİYASİ BOŞLUK TEKSTİLİ YAVAŞLATTI”
MÜSİAD Denizli Şubesi Üyesi Hasan Tomaşoğlu, toplantıda yaptığı konuşmasında yaşanan siyasi boyluğun tekstilde boşluk yarattığını vurgulayarak, “Son gelinen noktada hem dünyadaki hem de Avrupa’daki sıkıntılar ve özellikle şu andaki siyasi bir boşluktan dolayı bir boşluk yaşanıyor. Bu da özellikle markalaşmayan veya tam kendi alt yapısını oluşturamayan firmalarımızda yaklaşık 5-6 aydan bu yana iş hareketliliği yönünde bir boşluk var. Yunanistan’ın gelmiş olduğu ekonomik kriz, Euro Bölgesi’ndeki ekonomik sıkıntısı da Türkiye’de tekstil ihracatını belli bir noktada düşürmüş oldu. İç piyasada ise terör etkili oldu. O bölgedeki halkın tekstil ile ilgilenen kardeşlerimizin de işlerini yavaşlattı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı