REKLAMI GEÇ

Suat Bilgi’den sitem dolu adaylık açıklaması

Suat Bilgi’den sitem dolu adaylık açıklaması

Mimarlar Odası’nda bir dönem için daha üyelerin karşısına çıkacak olan Başkan Suat Bilgi adaylık açıklamasında sitem dolu sözler söyledi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2018 Pazartesi, 14:08

TMMOB Mimarlar Odası Denizli Şubesi, 24 Şubat’ta yapılacak olan 13. Olağan Genel Kurulu’nda hazırlanıyor. Mehmet Ali Alayont’un adaylığını açıklamasının ardından mevcut başkan Suat Bilgi de Mimarlar Odası Şubesi’nde adaylığını açıkladı ve yeni yönetim kurulunu tanıttı.

Bilgi’nin aday yönetiminde Emin Ayduran, Tuğba Acar Panayır, Murat Atılgan, Buket Dalaman, Kadir Onur Güzin ve Hüseyin Türkyılmaz yer aldı. Bilgi yeni yönetimini ‘genç ve vizyon sahibi’ olarak tanımladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YOK, YAPI YENİLEME VAR
Adaylık açıklamasında Türkiye’deki ‘kentsel dönüşüm’ perspektifini de değerlendiren Suat Bilgi “Projelerle kentlerimiz yeniden şekillenmeye başlamıştır. Kentsel dönüşüm, kentlerin bütüncül planlar yapılarak, fiziksel, toplumsal ve çevresel koşulların yenilenmesi amacı güder. Oysa ki bizde, parsel veya ada bazında yapılarda dönüşümler yaşanmaktadır. Buna kentsel dönüşüm değil ancak yapı yenileme denilebilir. Asıl olan kentleşme sorunlarımızı çözecek planlı tedbirler almaktır” diye konuştu.

“EL İNSAF DİYORUM”
Mimarlar Odası Denizli Şubesi için de çalışmaları değerlendiren Bilgi, “Geçen dönemde, şube binası için çalışmalar yapacağız demiştik. Ancak bütçe sıkıntısı buna imkan tanımadı. Yönetim kurulunda olan bazı üyelerim de sponsorlukta yardımcı olmadıkları gibi bir de konuştular. El insaf diyorum yahu” diyerek de sitem etti. Reklam yapmamalarının ilgisiz oldukları anlamına gelmeyeceğini de söyleyen Bilgi “Kamuya mal olan ve kent gündemini doğrudan ilgilendiren konularda mimarlar odası olarak her zaman görüş ve düşüncelerimizi kamu yararı gözeterek gerekli alanlarda paylaştık. Ben görevi devraldığım Cüneyt Zeytinci ile bu konu hakkında çalışmalar yapmıştık. Vali Bey ile de görüştük, atölyelerin korunması ve müzeye dahil edilmesi hakkında. Biz bunları paylaşmadık diye, hiçbir şey yapmıyoruz anlamına gelmiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı