REKLAMI GEÇ

TMMOB kuruluşunun 63. yılını kutluyor

TMMOB kuruluşunun 63. yılını kutluyor

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kuruluşunun 63. yılını kutluyor. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Denizli İl Koordinasyon Kurulu tarafından etkinlik düzenlendi. TMMOB İKK Sekreteri Cüneyt Zeytinci, 520 bine yakın üyeyle Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olduklarını belirterek, karanlığa karşı mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2017 Pazartesi, 14:22

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, (TMMOB) kuruluşunun 63. yıldönümünü kutluyor. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenlendi.

TMMOB üyelerinin katıldığı etkinlik, çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı.

Etkinlikte konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, ilk genel kurulunu 18-22 Ekim tarihlerinde yapan TMMOB’un, 63 yıldır mühendis, mimar ve şehir plancılarının sesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Zeytinci, “63 yıllık bir geçmişe ve mücadele birikimine sahip TMMOB bünyesinde 24 oda, bu odalara bağlı 213 şube ve 50 il/ilçe koordinasyon kurulları bulunuyor. 520 bine yakın üyemizle Türkiye’nin en büyük mesleki kitle örgütlerinden biriyiz” dedi.

TMMOB’un belirli mesleklere mensup olanların yer aldığı “çıkar birliği” olduğu kadar, “irade birliği” de olduğuna dikkat çeken Zeytinci, bu iki anlayışın TMMOB örgütlülüğünün temelini oluşturduğunu kaydetti.

Zeytinci, “TMMOB bir yandan mesleğimizin, meslektaşlarımızın, ülkemiz ve halkımızın hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için mücadele verirken, diğer yandan da mesleki birikimlerimizin toplum yararına kullanılmasının zeminini yaratmak için de mücadele vermektedir. TMMOB, kuruluşunun 63. yılında da karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı, dinci gericiliğe karşı laikliği, otoriter yönetim anlayışına karşı özgürlükleri, ırkçılığa karşı eşitliği, linç kültürüne karşı bir arada yaşamı, rant ve sömürüye karşı emeği, yağma düzenine karşı kamusallığı, emperyalizme karşı bağımsızlığı savunmaya devam etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı