REKLAMI GEÇ

Vekillere çağrı: Halkın çıkarlarını koruyun

Vekillere çağrı: Halkın çıkarlarını koruyun

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Denizli Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, mecliste görüşmeleri devam eden torba yasanın, taşeronluğun önünü açacağını belirterek, milletvekillerine çağrıda bulundu. Yurdakul, “Vekillerden olağanüstü bir şey istemiyoruz. Yalnızca halkın çıkarlarını koruma görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Eylül 2014 Pazartesi, 14:55

KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Yurdakul, KESK’e bağlı sendika temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bugün olağanüstü toplanarak torba yasayı görüşmeye devam eden milletvekillerine çağrıda bulundu. Torba Yasanın taşeronluk sisteminin önünü açacağını ileri süren Yurdakul, “Bugün mecliste görüşülmesine devam edilecek olan torba yasa sadece taşeron istihdamı yaygınlaştırmanın önünü açmıyor, emekçi sınıfların pek çok kazanılmış hakkına da el uzatıyor” dedi.

“Bizler bugün olağanüstü toplanan TBMM’deki vekillerden olağanüstü bir şey istemiyoruz. Sadece halkın çıkarlarını koruma görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz” diyen Yurdakul açıklamasına şöyle devam etti:
“Eğer amaç gerçek bir müjde vermekse kölelik düzeni olan taşeron sistem çalışma hayatından sökülüp atılmalı. Taşeron olarak istihdam edilenler kadroya alınmalıdır. Eğer niyet kamu emekçisine gerçek bir müjde vermekse AKP’nin memur kolu gibi çalışan yandaş konfederasyonla yapılan son mutabakatla enflasyonun altına itilen maaşlarımızdaki kayıplar karşılanmalıdır. Soma katliamında kaybettiğimiz işçilerin ailelerine ve yer altı işçilerine yönelik düzenlemeler bu çuvaldan çıkartılıp, daha da genişletilerek ayrı bir yasada düzenlemelidir. KESK olarak tüm emekçileri, 19. yüzyılın kölece çalışma koşullarına mahkum eden taşeronluğa ve geleceğimizi çalmayı hedefleyen emek düşmanı her türlü uygulamaya karşı mücadeleye devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı