REKLAMI GEÇ

Alayont: “İmar affı geri çekilmeli”

Alayont: “İmar affı geri çekilmeli”

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, af kapsamındaki yapıların hukuken yasadışı olduğunu belirterek, “İmar affı girişimi geri çekilmelidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 16:11

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan ‘İmar Affı’nın kaçak yapılaşmayı tetiklediğini öne süren Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, “Devlet hukuka aykırı yapılaşmaları; siyasal iktidar tarafından toplum yararı olduğuna karar verilen koşullara dayandırarak yasallaştırmaktadır” dedi.

Kaçak yapılaşma nedeniyle; verimli tarım arazilerinin, orman alanlarının, su havzalarının tahrip edildiğini, sanayi ve turizm sektörlerinin olumsuz etkilendiğini ifade eden Alayont, “Af kapsamındaki yapılar, hukuken yasadışı ve özellikle anayasanın kamu kaynakları, kıyı, doğal çevre ve ormanların korunmasına ilişkin temel maddelerine aykırıdır. Ülkemizde şimdiye kadar çıkarılan tüm imar afları, mevcut iktidarların seçim dönemlerinde ekonomik gelir ve oy elde etmek amacı ile gündeme getirilmiştir” dedi.

Yeni çıkarılacak olan imar affı ile toplumun sağlığını ve can güvenliğini tehlikeye atan kentsel gelişmelere yol açacağını söyleyen Alayont, doğa olaylarının afete dönüşerek pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olacağını belirtti.

Çıkarılacak “Yasa” ile imar ve koruma ile ilgili anayasa hükümlerinin ve yasaların geçersiz kılınması hukuken mümkün olmadığını söyleyen Alayont, “İktidar tarafından bu gerçeği yok sayarak yapılan açıklamaları; eksik ve yanlış bilgi verilmek suretiyle yurttaşların yanıltılması ve imar affının kabul ettirilmesi dışında değerlendirmek mümkün değildir. TMMOB Mimarlar Odası olarak seçim sürecinde, ‘İmar Barışı’ olarak topluma sunulan kaçak yapılaşma affının; halkın can güvenliğini tehlikeye atan, tarihsel ve doğal alanları tahrip eden, hukuk dışı uygulamaları yasallaştıran ve kentlerimizi yaşanmaz hale getiren bu girişimin geri çekilmesi gerektiğini ve sürecin takipçisi olacağımızı, kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı