REKLAMI GEÇ

ASKON üyeleri DTO ve DSO ile buluştu

ASKON üyeleri DTO ve DSO ile buluştu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi üyeleri, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2015 Cumartesi, 10:04

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi üyeleri, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sanayi Odası yönetimleri ile bir araya geldi, görüş alışverişinde bulundu.

ASKON üyeleri ilk ziyaretlerini Denizli Ticaret Odaı’na yaptı. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ve Meclis Başkanı Habib Yıldız’ın ağırladığı ASKON heyetinde, ASKON Denizli Şube Başkanı Hakkı Pekdemir ve ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan ile dernek mensubu işadamları yer aldı.

İzmir heyetini Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, ortaklaşa gerçekleştirilecek faaliyetlerde işbirliklerine hazır olduklarını söyleyen Başkan Özer, Denizli ekonomisi hakkında kısa bilgiler verdi.

Denizli’nin üreten ve ürettiğini dünyanın birçok ülkesine ihraç eden bir il olduğunu belirten Özer, “İlimiz başta tekstil olmak üzere kablo, mermer, cam sanayi gibi alanlarda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye ihracat yapmaktaydı. Bilindiği üzere 2008 yılı sonlarında bir küresel kriz yaşanmış ve krizin AB ve ABD’de yaşanması nedeniyle ilimizin ihracatında düşüş olmuştu. Bu dönemde Odamızın da yönlendirmeleriyle alternatif sektör ve alternatif pazar arayışına girdik. Özellikle de tekstil sektörüne alternatif olarak da jeotermal enerjiden termal turizm, seracılık ve enerji üretimine yöneldik” dedi.

Oda olarak üyelerine faydalı olabilmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Özer, “Üyelerimizin gerek yurtiçi gerekse de yurt dışı fuarlara katılımlarını destekliyoruz. Çünkü bu fuarlarda üyelerimizin vizyonlarının geliştiğini, ticaretlerinin arttığını biliyoruz. İlimizde faaliyet gösteren derneklerle de çeşitli işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Derneklerdeki çalışma ruhu ile Odaların gücünü birleştirdiğimizde, daha etkin çalışmalar yapıldığına inanıyoruz. Bu kapsamda ASKON ile de çeşitli projelerde yer aldık, almaya da devam edeceğiz” dedi.
İKİNCİ ZİYARET DSO’YA
ASKON üyeleri Ticaret Odası’nın ardından Denizli Sanayi Odası’nda oda yönetimi ve işadamları ile bir araya geldi. Denizli’nin birlik ve beraberliğin şehri olduğunu ifade eden Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi.

Keçeci, “Denizli ihracatçı, ülkeye döviz getiren bir kent. Bunun için Denizli’deki kaynaklarımız çok iyi değerlendirilmeli. Katma değer yaratan ürünler elde edilmeli. Denizli sanayicisi ve tüccarı çalışmayı seviyor. Bizim bir araya geldiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz iş yoktur ”dedi.

DENİZLİ ÖRNEK BİR ŞEHİR
Her iki oda ziyaretinde de Denizli’yi ilişkin olumlu değerlendirmeler yapan ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, Denizli’nin özel bir şehir olduğunu söyledi.

Hazırbulan, “Denizli, yaptığı yatırımlarla öncü, girişimci ruha sahip bir şehir. Denizli Ticaret Odası’nın da yapmış olduğu faaliyetleriyle üyelerine ciddi hizmetler sağladığını biliyoruz. Denizli’nin sanayisi ve ticareti hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak amacıyla bu geziyi tertip ettik. Bizleri ağırlamaları dolayısıyla Denizli Ticaret Odası’na teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı