REKLAMI GEÇ

Değerlenen emlaktan kamuya pay alınacak

Değerlenen emlaktan kamuya pay alınacak

Hükümet, öyle bir çalışma başlattı ki, vatandaş; yatırım amaçlı aldığı daire veya arsanın değeri o bölgeye getirilen hizmetlerle arttığında, kamuya pay ödeyecek. “Rant vergisi” olarak adlandırılan çalışmaya tepkiler yükseldi.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2014 Pazartesi, 14:28

“Kentlerde imar değişikliği veya yapılan hizmetlerden dolayı bir gayrimenkulde oluşan değer artışından kamuya pay alınmasını” içeren çalışma yapıldığının açıklanması, emlak sektöründe “halkın sırtına yeni bir vergi yükü” olarak nitelendirildi.

Hükümet, kentlerde evi veya arsası olan herkesi yakından ilgilendiren bir çalışmayı gündemine aldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın açıklamasına göre, “kentsel rantların kamuyla paylaşılmasını” öngören düzenlemeyle, imar değişikliği veya getirilen hizmetlerden dolayı değeri artan gayrimenkullerden pay alınacak.

Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, tasarının yasalaşması halinde halkın sırtına yeni vergiler bineceğini ifade etti. Arslan, “Mevcut yasalar çerçevesinde, herhangi bir yerden tarla veya gayrimenkul alan bir vatandaş aldığı gayrimenkulü 5 yıl içerisinde satarsa gayrimenkulün artan değerine bakarak devlete vergi ödüyordu. Ancak bu 5 yıl sonrası için geçerli değildi. Hayata geçirilmesi beklenen yeni düzenlemeye göre artık, gayrimenkul satan vatandaşlarımız kaç yıl geçerse geçsin devlete gayrimenkul değerinin artışına göre vergi ödemek zorunda kalacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı