REKLAMI GEÇ

MAKSİAD’ın OSB çalışmasına destek

MAKSİAD’ın OSB çalışmasına destek

Denizli’de kurulması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden arsa talep eden makine imalatçıları, Denizli Sanayi Odası ve Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2017 Pazar, 15:07

Kuruluş çalışmaları süren Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalar için Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Makine Sanayici İşadamları Derneği, sektör temsilcileriyle Anemon Otel’de kahvaltılı toplantı düzenledi.

Toplantıya, Denizli AK Parti Milletvekili Şahin Tin, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve kurulması planlanan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nden yer talep eden 100’e yakın firmanın yetkilileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, kendilerine destek sözü veren siyasilere teşekkür ederek, “Sektörümüzün başlıca sıkıntısı olan yer sorunumuz nihayet çözülüyor. Bizim sektörümüz bunu hak ediyor” dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de, “Bir ülkede makine sanayisi gelişmemişse o ülkenin kalkınabileceğine inanmıyorum. Bir ülkenin gelişmesindeki en önemli sektörlerden birisi şüphesiz makine sektörüdür. Çünkü sizler çok farklı düşünüp, çok güzel işlere imza atıyorsunuz. Ülkemizin gelişebilmesi için desteklenmesi gereken sektörlerin başında makine sektörü geldiğine inanıyorum. Organize sanayi bölgesinin kurulması konusunda belli bir aşamaya kadar geldik. Bundan sonra devam edip etmemek için arkamızda olup olmadığımızı bilmemiz gerekiyordu. Bugün burada olduğunuza göre bundan sonra hep birlikte yürüyeceğimizi anlıyorum” diye konuştu.

Toplantıda, makine imalatı yapan sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ise makinecilere destek olmaya devam edeceklerini belirterek, “Dünya küresel bir pazar. Denizli sanayicisinin dünya pazarında rekabet edebilmesi için her zaman üzerimize düşen görevi yapmak bizim temel görevimiz. Yer sorunu, Denizli’deki makine sektörünün başlıca sorunuydu. Çünkü ikinci ve üçüncü sanayide 10 metrekarelik bir alanda makine yedek parça imalatı yapmaya çalışan yerler gördük. Bu nedenle Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne destek olmak ve beklentilerine cevap verebilmek için her zaman elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu konuda sizlere destek olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı