REKLAMI GEÇ

Başsavcı Alper: “Sizin güvenliğiniz için çalışıyoruz”

Başsavcı Alper: “Sizin güvenliğiniz için çalışıyoruz”

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Sanayi Odası Meclis toplantısına konuk oldu. Başsavcı Alper, “Siz insanlara iş ve ekmek veriyorsunuz. Biz de sizleri koruyabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2017 Perşembe, 15:07

Denizli Sanayi Odası şubat ayı meclis toplantısında önemli bir konuğu ağırladı. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper DSO’nun konuğu oldu, toplantıyı izledi, çalışmalara ilişkin bilgiler verdi .

DSO’nun meclis toplantısı Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başladı.

KEÇECİ: “OYUNUN KURALI DEĞİŞİYOR”
Meclis üyelerine sunum yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, genellikle gelişmekte olan ülkelerin odaklandığı sanayi sektörü olarak bilinen tekstil ve hazır giyimde oyunun kurallarının değiştiğini söyledi.

Keçeci, “Avrupa Birliği, tekstil dahil tüm sanayi sektörlerinde üretimi destekleme kararı aldı ve bu konuda belirlenen strateji tüm AB ülkeleri ile sanayi sektörleri tarafından imzalandı. ABD ise kendi sınırları içinde üretimi teşvik için her türlü radikal önlemi almakta kararlı. Japonya bile küresel ölçekte en çok tekstil makinesi alımı ve yatırımı yapan ülkeler arasına girmiş durumda” dedi.

Bu gelişmelerin ışığında Türk tekstil ve hazır giyim sanayicilerinin artık sadece maliyete dayalı olarak gelişmekte olan ülkeler grubundaki rakipleriyle değil aynı zamanda AR-GE, İnovasyon, tasarım ve yüksek teknolojiyle üretim için yatırım bütçeleri çok yüksek olan gelişmiş ülkelerle de rekabet etmek zorunda olduğunu belirten Keçeci, “Küresel krizlerin yaşandığı son 10 yılda toplam 247.2 Milyar dolarlık ihracat yapan ve 134.7 Milyar dolar dış ticaret fazlası sağlayan tekstil ve hazır giyim sektörümüzün daha nice 10 yıllar gücünü koruması şart. Tekstil ve hazır giyim sektöründe ürün kalitemiz, hızlı sevkiyat ve termin sürelerinin uyumu açısından küresel pazarda en rekabetçi ülkeler arasındayız. Ancak bu başarıyı sürdürmek için devlet ve özel sektör birlikte stratejiler geliştirmek zorundadırlar” diye konuştu.

BAŞSAVCI ALPER SANAYİCİLERE SESLENDİ
Sanayi Odası Meclisi’nin konuğu olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ise, “Biz sizleri koruyabilmek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sizlere saygı duyuyorum çünkü Devletimizin istihdam edebilme kapasitesi sınırlı. Sizler ise diğer insanlara iş ve ekmek veriyorsunuz. Yapmış olduğunuz işe büyük saygı duyuyorum” dedi.

Başsavcı Alper, cezaevlerindeki çalışmalara ilişkin bilgiler de verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı