REKLAMI GEÇ

Allı Cami’nin inşaatını projeye uydurmak için müteahhit firma kolonu kesmiş

Allı Cami’nin inşaatını projeye uydurmak için müteahhit firma kolonu kesmiş

İstiklal Caddesi üzerindeki Allı Cami inşaatının kaldırıma 40 santimetre çıktığı belirlendi. Belediye, müteahhit firmayı uyardı, onlar da kolonu kesti. İnşaat Mühendisleri Odası, “Kolonu kesmek demek cami inşaatını cezalandırmaktır, üstelik Denizli deprem bölgesi” uyarısını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Haziran 2017 Çarşamba, 19:22

İstiklal Caddesi üzerinde inşaatı devam eden Allı Cami inşaatında skandal yaşandığı ortaya çıktı. Hazırlanan projenin aplikasyonu ve parsele oturtulması sırasında yapılan hatalar nedeniyle cami inşaat alanının kaldırıma 40 santimetre çıktığı belirlendi. Köşe kolonunun izin verilen sınırların dışına taşmış ve imar açısından sorun oluşturduğunu belirleyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün geçtiğimiz Ocak ayında Pamukkale Belediyesi’ne konu ile ilgili yazı yazdığı öğrenildi.

Müteahhit firmanın, belediyenin projeyi onaylaması için köşe kolonunu kestiği ortaya çıktı. İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, “Söz konusu kolonun kaldırılması ve statik, mimari ve tesisat projelerinin buna göre yeniden revize edilerek tadilat projelerinin hazırlanması talep edilmiş. Hatta bahse konu olan bu tadilatlar yapılana dek inşaatın durdurulması istenmiş. Bu yazışmalara rağmen cami inşaatı bir çözüm bulunabilir umudu ile devam ettirilmiş, fakat ne yazık ki herhangi bir çözüm bulunamamış ve söz konusu kolon müteahhit firma tarafından kesilmek sureti ile bugünkü şeklini almış. 1 ay kadar önce haberdar olduğumuz bu olayın çözülebilmesi için hem Pamukkale Belediyesi, hem de çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşerek üzerimize düşen görevi yapmaya çalıştık” dedi.

Şenel, inşa edilen yapının kamuya açık bir ibadethane olacağını hatırlattı, aktif deprem bölgesi üzerinde bulunan Denizli’de yapılacak bu türden bir yapının depreme dayanıklı olmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Şevket Murat Şenel, “Bina taşıyıcı sistemi içinde son derece önemli yer tutan bir kolonun bu şekilde kesilmesi, bu hatayı yapanların değil de binanın cezalandırılması anlamına gelecektir. Betonarme binadaki bir kolonu kesmek demek, sorunların çözülmesi değil daha da büyümesi demektir. Üstelik bu kolon kesme işleminin statik proje müellifi olan meslektaşımıza danışılmadan ve Pamukkale Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bilgi verilmeden yapılmış olması da üzücü ve düşündürücüdür. Kolonun bu şekilde bırakılmaması gerektiği yönündeki hassasiyeti görmek bizleri sevindirdi. Hazırlanan yeni projenin en kısa zamanda uygulamaya geçirileceğini öğrendik” dedi.

KOLONU İNŞAAT FİRMASI KESMEMİŞ
Kaldırıma taşan taşıyıcı kolonu kesilen Allı Cami’nin yapım işlerini üstlenen Hamurcuoğlu İnşaat firmasından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Hamurcuoğlu İnşaat Firması’nın sahibi Uğur Kef, caminin yapım işiyle görevli olduklarını, kolon kesimi kendilerinin yapmadığını söyledi.

Kef, “Benim firmamın kesim işiyle bir alakası yoktur. Pamukkale Belediyesi, kaldırımı işgal eden caminin kolonunun imar planına uygun olmadığı için Allı Camisi Yaptırma ve yaşatma Derneği’ne bir yazı göndermiş. Biz, beton kesim işi yapmadığımız için başka bir firma bulunarak kesim işi yaptırılmış. Söz konusu durumun sorumluluğu firmamıza ait değildir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı