REKLAMI GEÇ

İMO’da Şenel adaylığını ve listesini açıkladı

İMO’da Şenel adaylığını ve listesini açıkladı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi’nin 16 Şubat’ta yapılacak olağan genel kurulunda şube başkanı Hayri Ün, yerini Meslekte Birlik Grubu’nun adayı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel’e bırakacak.

/ DENİZLİHABER / 31 Ocak 2014 Cuma, 13:29

Şenel, halen şube başkanlığı görevini sürdüren Hayri Ün ve yönetim kurulu listesinde yer alacak adaylarla birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Neden aday olduklarını açıklarken konuşmasına “Öncelikle İnşaat Mühendisleri Odası’nın kendi mesleki perspektifinden bakarak, ‘Denizli’nin kırmızı kitabını’, bu şehrin kendi anayasasını yazması gerektiğine inanıyoruz” sözleriyle başlayan Şenel, şöyle devam etti:
Yönetimleri değişse de şehrin önceliklerine ait politikaları ve hedefleri belli olan ve kendi görev tanımını kavramış bir meslek odasının ancak bu şekilde tesis edilebileceğine inanıyoruz. Her gelen yönetimin kendine göre yorumladığı ve kendine göre öncelikler belirlediği bir yönetim anlayışının meslek odasının kurumsal kimliğine ve etkinliğine zarar verdiğini düşünüyoruz. Sözünü ettiğimiz kırmızı kitabın yazılabilmesi ise uzlaşmayı ve bu vizyona sahip olabilmeyi gerektiriyor. Bu yüzdendir ki başlıca hedefimiz, ana konuları ve mesleki öncelikleri üzerinde meslektaşlarımızın uzlaşmasını sağlamaktır. Bu işbirliği ortamının sağlanması halinde, ortak akıl yürüterek kırmızı çizgilerimizi, Denizli’ye yönelik vizyonumuzu ve misyonumuzu belirlemenin mümkün olacağına inanıyoruz.”

ODALARIN DENETİM GÜCÜ ZAYIFLADI
Özellikle son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerin odaların üyeler üzerindeki denetimini önemli ölçüde zayıflattığını savunan Şenel,“Bu türden düzenlemelerin meslek odamızın etkinliğini azalttığını ve üyeleriyle olan temasını önemli ölçüde zayıflattığını üzülerek takip ediyoruz. Ortaya çıkan bu kopukluğun ve denetimsizliğin hem mesleki itibarımızı zedeleyeceğini, hem de mesleki faaliyetin kalitesini düşüreceğini görüyoruz. Bu sorunun çözümü yönünde sonuç almayı, bunun için de diyalog kanallarını sonuna kadar kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DENİZLİ’YE UĞRAYACAK
Denizli’nin büyükşehir olmasının inşaat mühendisleri açısından önemli sonuçlar doğuracağını tahmin ettiklerini belirten Şenel,“Önümüzdeki dönemde meslektaşlarımız bekleyen ve bu yeni döneme adapte olmayı zorlaştıran hususlarda meslektaşlarımızın menfaatlerini gözetmeye yönelik adımlar atılması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle kamuda çalışan meslektaşlarımızın bu değişimden zarar görmemesi için meslek odamızın da adımlar atması gerektiğine inanıyoruz.Yavaş yavaş ülkemizin gündemini meşgul etmeye başlayan kentsel dönüşüm sürecinin eninde sonunda Denizli’ye de uğrayacağının farkındayız. İnşaat Mühendisleri Odası’nın Denizli’yi kapsayacak bir kentsel dönüşüm sürecinde aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Meslektaşlarımızın ve odamızın bu konuda şimdiden hazırlıklı olması için somut adımlar atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

MESLEKTE BİRLİK GRUBU LİSTESİ
Meslekte Birlik Grubu’nun başkan adayı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel olurken, yönetim kurulu listesinde de Behiye ÖnalNaile Peker, Baybars Saraçoğlu, Recep Uzunca, Orhan Devecioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün’ün yer alacağı açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı