REKLAMI GEÇ

Oda ve borsa seçimleri ertelendi

Oda ve borsa seçimleri ertelendi

Hükümet yaklaşık 1 hafta sonra başlayacak olan oda ve borsa seçimlerini nisan ayına erkeledi. İTO’da başlayan tartışmalar nedeniyle alındığı ileri sürülen karar Türkiye genelinde 364 oda ve borsa seçimlerini etkiliyor. Denizli’deki odalar ve borsa da seçim hazırlığındaydı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2017 Pazar, 10:28

1 Ekim itibarıyla resmi olarak seçim süreci başlayacak olan 364 oda ve borsanın seçimlerine son dakika ertelemesi geldi. Başta İstanbul Ticaret Odası (İTO) olmak üzere bazı odalarda aday olmak isteyen kesimler arasında anlaşmazlık yaşandığı ve anlaşmazlık yaşanan tarafların konuyu hükümete taşıdığı öne sürülüyor. Hükümetin de talebi olumlu bulmasının ardından seçimlere 6 aylık erteleme geldi.

Oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesiyle ilgili tartışmaların İTO’yla başladığı belirtiliyor. Aday tartışmalarının sadece İTO’da olmadığı belirtilirken, bazı büyük odalarda ve doğudaki illerdeki oda ve borsalarda da anlaşmazlık yaşayan kesimlerin, hükümete erteleme talebini ilettiği vurgulanıyor. Seçimler normalde 1 Ekim tarihi itibarıyla resmi olarak başlayacağı için, hükümet zaman kaybetmeksizin kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre Ekim-Kasım döneminde yapılması gereken seçimlerde yeni takvim Nisan 2018 olacak.

DENİZLİ’DE DE SEÇİMLER VARDI
Denizli’de de odalar seçim hazırlığındaydı. Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası ve Denizli Ticaret Borsası seçim için hazırlıklara başlamıştı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, bir süre önce yaptığı basın toplantısıyla yeni dönem için aday olmadığın açıklamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı