REKLAMI GEÇ

Keçeci; Çek güvenilir olmaktan çıkıyor, kalifiye eleman sorunu artıyor

Keçeci; Çek güvenilir olmaktan çıkıyor, kalifiye eleman sorunu artıyor

Denizli Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Oda hizmet binasında yapıldı. Toplantı, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2018 Perşembe, 16:01

Denizli Sanayi Odası Kasım ayı olağan meclis toplantısını yaptı. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıya güncel ekonomik verileri kapsayan bir konuşma yaparak başladı. Keçeci ayrıca toplantıda sektörde yaşanan kalifiye eleman sorununun Meslek Liseleri ile çözümlenebileceğini söyledi.

Toplantıda son dönemlerde karşılıksız çekler konusunda rakamların büyüklüğünün şaşırtıcı noktalara geldiğini söyleyen ve bunun çeke olan güveni sarstığını belirten Keçeci, “Geçen yıla göre hem tutar olarak hem de adet olarak ciddi bir artış söz konusu. Bu da çeke olan güvenin gün geçtikçe azalmasına sebep oluyor. Ancak ticari hayatımızda çek kullanmaktan vazgeçemediğimiz için de bu konu ticari hayatın kısırdöngülerinden biri haline geldi” dedi.

Diğer taraftan kalifiye eleman konusunda yaşanan sorununun meslek liseleriyle çözebileceğimize inanıyorum diyen Keçeci, “İşletmelerde kalifiye eleman eksikleri gün geçtikçe artmaktadır. Bazı yerlerde bölge ölçeğine göre düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda da meslek liseleri olmazsa olmazlarımızdandır. Meslek lisesi mezunu işini mesleğini bilen, yeterli teorik ve pratik donanımı almış, iş ahlakına da sahip olarak iş hayatına atılmalıdır. Ama maalesef ki meslek liselerimizin mevcut durumlarına baktığımızda bu durum çok da iç açıcı değil. Mesleki eğitim sistemini ülkemize yaraşır bir biçime sokmamız gerekmektedir. İş bulurum, bulamam kaygısı olmadan daha okulda okurken iş fırsatları önüne konmalıdır.” dedi.

Toplantının devamında yönetim kurulu üyeli kalifiye eleman konusunda yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşlerini ortaya koyarken, bu konuda izlenecek yol içinde çalışma planı oluşturulmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı