REKLAMI GEÇ

Keçeci, “Teşvikler sanayiciye can suyu olur”

Keçeci, “Teşvikler sanayiciye can suyu olur”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan sanayici, KOBİ ve girişimcileri kapsayan 16 maddelik destek ve önlem paketini değerlendirdi. Keçeci, “Sanayici için can suyu olur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2018 Cuma, 16:18

DSO Başkanı Keçeci, kalkınma ajanslarıyla 1500 projeye 500 milyon lira, teknoloji geliştirme bölgelerine de 100 milyon lira destek sağlanacağını belirterek, “16 maddelik yeni paket ile KOSGEB alacaklarına 2019 yılına kadar erteleme gelecek. Ar-Ge desteklerine kur farkı ayarı yapılacak. Yatırım Teşvik Belgesi başvuru ücreti kaldırılacak. Dış pazara açılan KOBİ’lere 300 bin TL destek verilecek. Teknoloji girişimcilerine destek 200 bin TL’ye çıkarıldı” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayiciler için hazırladığı 16 maddelik yeni paketi olumlu bulduklarını belirten Keçeci, “Sanayicilerin bu zor günlerinde gelen teşviklerden yaralanması gerekir. Sanayicilerimiz de bu destekleri değerlendirecektir. Zira yükselen faiz ve kur problemi olan sanayicinin bu ilave edilen teşviklerden yararlanarak işletmesinde hem bir sıkıntısını gidereceğine hem de katma değer yaratacağına inanıyoruz. Bu zor günlerde böyle bir desteğe sanayicilerimizin gerçekten ihtiyacı vardı. Bu destek paketi sanayicilerimize can suyu olabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı