REKLAMI GEÇ

Keçeci: 2017’de zor günler göreceğiz

Keçeci: 2017’de zor günler göreceğiz

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, yüzde 8’lik artışla asgari ücretin bin 404 lira olduğunu, ancak bin 777 lirayı bulan maliyetin işverenlere 2017’de zor bir yıl yaşatacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2016 Cumartesi, 10:18

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, hem işveren hem çalışan kesim tarafından dört gözle beklenen 2017’de uygulanacak asgari ücretin belli olmasının ardından bir değerlendirmede bulundu. Yapılan artışla bir işçinin işverene maliyetinin bin 777 liraya yükseldiğine dikkat çeken Keçeci, “İki seneden beri asgari ücretin yükselişi iş dünyasını düşündürüyor. Sanayici olarak bizler, üretmek, ihracat yapmak ile ilgili bir takım hesapları yapmak zorundayız. Asgari ücreti yüzde 8’lik artışla bin 404 lira değil, bin 777 lira olarak düşünmek lazım. Çünkü maliyet budur” dedi.

“İŞÇİ ÇIKARMALAR OLABİLİR”
Satışlar ve ihracat düşerken, asgari ücretin artıyor olmasının işverenleri düşündürdüğünü kaydeden Keçeci, “Yeni yıla girerken, bir yandan petrol fiyatları artıyor, döviz piyasasında özellikle dolarda meydana gelen dalgalanmalar ile ne olacağı belli olmayan kur farkları hesaplarımıza yansıyor. Yine petrol fiyatlarına bağlı olarak artan doğal gaz ve elektrik fiyatları, maliyetlerimize yansıyacak. Bugünlerde olduğu gibi tüm bu maliyetler artıyor ve piyasadaki satışlarınız ve ihracatımız düşüyor iken, asgari ücretin artıyor olması düşündürücüdür. Özellikle emek yoğun sektörlerde bu artışın karşılanıp karşılanamayacağı konusunda bir takım tereddütlerim var. Bu artışın, istihdamdan özellikle kayıtlı istihdamdan kaçış ve çıkışları beraberinde getirmesinden korkuyorum. İşverenin üzerindeki maliyetler atarken, aynı işverenden istihdam yaratmasını beklemek çok adil görünmüyor” diye konuştu.

“İSTİHDAM YÜKÜ AĞIR”
İşçilerin aldığı parada gözleri olmadığını kaydeden Keçeci, “Bu rakamlar, daha büyük rakamlara ulaşabilse, işverenler bu rakamı zorlanmadan verebilse ve işçimiz geçimini daha rahat sağlayabilse, refah içinde yaşayabilse. Fakat gerçekten sorun, hem işçiyi hem işvereni düşündürüyor. Bu ekonomik darlığın ve 2017’ye girerken sıkıntıların getirdikleri nedeniyle bizi zor bir yıl beklerken, ilaveten bu istihdam yükünü işverenin alabileceği bir yük olarak görmüyorum. Zor günleri 2017’de beraber göreceğiz” İfadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı