REKLAMI GEÇ

Keçeci, Ankara’da ‘Tahkim’i anlattı

Keçeci, Ankara’da ‘Tahkim’i anlattı

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ankara Sanayi Odası’nın Nisan Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı, üyelere tahkim ile ilgili bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2017 Cuma, 10:33

Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) Nisan ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantıya yönetim kurulu üyesi olduğu İstanbul Tahkim Merkezi’ni (ISTAC) temsilen ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya AKINCI ile birlikte katılan Keçeci, meclis üyelerini tahkim ile ilgili bilgilendirdi.

Sadece Türk şirketlerinin değil yabancı şirketlerin de aralarındaki ticari uyuşmazlıkları çözmek için adli yargıya bir alternatif olarak kurulan İstanbul Tahkim Merkezi’nin, özellikle İstanbul’da yürütülen finans merkezi projesinin önemli bir ayağını oluşturduğunu söyleyen Keçeci, “Dünya’da kullanımı gitgide artan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkim, adli yargıya göre daha hızlı çözüm üretmesi nedeniyle özellikle uluslararası iş yapan şirketler tarafından tercih ediliyor” dedi.
Keçeci, tahkimle ilgili sorulan soruları da yanıtladı.

17 Mayıs 2017 tarihinde de Denizli Barosu ile birlikte Denizli’de bir program yapacaklarını belirten Keçeci, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip hem Arabuluculuk Kurulu’nun hem de İstanbul Tahkim Merkezi’nin bir arada olacağı bir toplantı düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı