REKLAMI GEÇ

Denizli’de ihracat ve istihdamda artış

Denizli’de ihracat ve istihdamda artış

Denizli’den yapılan ihracat geçen yıl yüzde 11.77 oranında artarak 3 milyar 456 milyon dolara ulaşırken, 2013’te istihdam ile sanayide elektrik ve doğalgaz tüketiminin de arttığı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2014 Salı, 11:01

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, revize edilmiş rakamlara göre, 2013’te 3 milyar 456 milyon dolar olarak gerçekleşen il ihracatının bugüne kadar elde edilen en yüksek dış satım tutarı olduğunu açıkladı.

DSO’nun her yıl ocak ayında işyerleri ve ilgili kuruluşlarla temas ederek Denizli’nin gerçek ihracat rakamlarını hesapladığını ifade eden Keçeci, revize edilen ihracat rakamlarının resmi rakamlardan bir miktar farklı çıktığını, bunun da DSO hesaplamalarının Denizli’de üretim yapan, ancak şirket merkezleri başka illerde olan veya Denizli dışındaki gümrükleri kullanan firmaların ihracatlarınınz da baz alınarak yapılmasından kaynaklandığını belirtti.

Keçeci, geçen yıl Denizli’den yapılan ihracatta 364 milyon dolarlık artisan söz konusu olduğuna işaret ederek, “Geçen sene, 2012’de yakaladığımız 3 milyar 92 milyar dolarlık rakamı daha da yukarı taşıma konusunda kararlı olduğumuzu söylemiştik. Aslında olumlu yöndeki bu beklentilerimiz gerçekleşti ve 2013 yılı ihracatçımız açısından başarılı bir yıl oldu. Yıl içinde de kamuoyunu bilgilendirdiğimiz üzere aylık bazda da tüm zamanların en yüksek ihracat rakamlarına ulaşıldı” dedi.

Enerji tüketimi ve istihdam gibi verilerin de ihracatta elde edilen başarıyı doğruladığını kaydeden Keçeci, 2011 ve 2012 yıllarında hemen hemen aynı düzeyde kalan sanayi elektrik tüketiminin 2013 yılında yüzde 13 oranında artış göstererek 1 milyon 401 bin MWh’e ulaştığını, doğalgaz tüketiminde de 32 milyon 675 bin metreküpten 43 milyon 443 bin metreküpe çıktığını belirtti.

İstihdamdaki gelişmelerin de sevindirici olduğunu anlatan Keçeci, “İstihdam da 175 bin seviyeleri aşılarak, bir önceki yıla oranla yüzde 7’nin üzerinde bir artış sağlandı. Bütün bu olumlu göstergeler Denizli’nin 2013’te 2012’ye göre daha fazla ürettiğini gösteriyor. Aynı zamanda ihracat rakamımızdaki artışı doğruluyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı