REKLAMI GEÇ

Denizli’nin 2015 ihracatı 2.8 milyar dolar

Denizli’nin 2015 ihracatı 2.8 milyar dolar

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, revize edilmiş rakamlara göre, geçen yıl Denizli ihracatının 2 milyar 831 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ihracatta 2014’e göre yüzde 20 gerileme olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Şubat 2016 Pazartesi, 16:13

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, yaptığı açıklamada, her yıl ocak ayında işyerleri ve ilgili kuruluşlarla temas ederek Denizli’nin gerçek ihracat rakamlarını hesapladıklarını, bu nedenle revize edilmiş ihracat rakamlarının resmi rakamlardan bir miktar farklı olduğunu, bunun da Denizli’de üretim yapan ancak kayıtlı adresleri başka illerde olan veya Denizli dışındaki gümrükleri kullanan firmaların ihracatlarını da kapsamasından kaynaklandığını, revize edilmiş 2015 ihracatının resmi rakamlara göre 306 milyon dolar daha fazla olduğunu belirtti.

YÜZDE 20 GERİLEME VAR
İhracatta 2014 yılının son çeyreğinde yaşanan yavaşlamanın 2015 yılı için kötü sinyalleri verdiğini ifade eden Keçeci, “DSO olarak revize ettiğimiz rakamlara göre, ihracatımız 2015 yılında 2014’e göre yüzde 20 geriledi. İhracatımız 2 milyar 831 milyon dolar. Bu noktada ihracat rakamlarında meydana gelen azalmayı çok iyi analiz etmek gerekiyor. Bu azalmada parite ve emtia fiyatları faktörünün de kayda değer bir etkisi olduğunu görüyoruz. Başta bakır ve demir-çelik olmak üzere metal emtia fiyatlarında 2015 yılında yüzde 25’in üzerinde bir gerileme yaşandı. Bu gerilemenin sonucu Denizli’nin sektörel ihracat tablosunda da hemen kendini gösteriyor” dedi.

BU SEKTÖRLERDE DE DÜŞÜŞ YAŞANDI
Genel olarak Denizli ihracatını yukarılara taşıyan kablo, bakır tel ve demir-çelik sektörlerinin geçen yılki düşüşte başı çektiğine işaret eden Keçeci, Dolayısıyla parite ve emtia fiyatları değişimleri ile birlikte değerlendirdiğimizde, kilogram ya da adet bazında ihraç edilen ürün miktarındaki tablonun, dolar bazlı hazırlanan bu istatistiklerdeki kadar da kötümser olmadığı kanaatindeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı