REKLAMI GEÇ

Denizli’nin amiral gemisi STK’lar ortak toplantı düzenledi

Denizli’nin amiral gemisi STK’lar ortak toplantı düzenledi

Denizli’nin amiral gemisi 2 oda ve borsa başkanları ortak toplantıda bir araya geldi, kentin ekonomik fotoğrafını çekti.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2018 Çarşamba, 17:28

Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Denizli Ticaret Odası Başkanı, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili katıldı.

Ortak toplantıda ilk açıklamayı Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan yaptı. Ortaya koydukları çalışmalar ile çözülmeyen konuların çözüldüğünü belirten Erdoğan, “Bürokrasi ile 500 saatin üzerinde toplantı ve müzakere gerçekleştirdik. Dünya Bankası ile de 7 çalıştay yaptık. Bunun sonucunda yeni reform alanları yarattık. Tüm şirket kuruluş işlemleri, odalarımızdaki Ticaret Sicil Müdürlükleri’nde gerçekleşecek, kuruluş işlemlerindeki 7 prosedürü 1’e indirdik. İnşaat izinleri ve tapu işlemlerinde, elektronik bağlantılar ile işler basitleşecek. Dış ticaret alanında ise, yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası almak kolaylaşıyor, yani bu şekilde gümrük işlemleri de kolaylaşıyor” dedi.

Asıl önemli noktanın krediler olduğunun altını çizen Erdoğan, “Nefes kredisi ile üyelerimize destek olduk. DTO kaynaklarını esnaflarımıza kullandırdık. Ama asıl amacımız, Nefes ve KOSGEB kredilerinin sürdürülebilir olması. Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) kalıcı hale gelmesi için çabalıyoruz, hükümete durumumuzu ilettik” diye konuştu.

KEÇECİ: “TOPLANTI ‘BU ODALAR NE YAPIYOR?’ DİYENLER İÇİN”
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise “bu odalar ve borsalar ne yapıyor yahu” diye merak edenler için neler yaptıklarını açıklamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Keçeci, “Bizler iş arkadaşlarımıza maddi kolaylıklar sağlamak için çabalıyoruz. Türkiye’nin büyük sorunlarını yaşatan iflas ertelemeler vardı. Mevzuat değişikliği yapılarak, ‘Kurtarma Anlaşması’ yapılarak, alacaklının hakkını koruyor. Ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuk ile çözümlenmesi halinde mahkeme harçları iade edilecek, bu sayede yatırımcılar 10-20 bin alacak için 2-3 sene bekleme durumunda kalmayacak. Sanayi yatırımlarının teşviki konusunu maliyeden talep ettik, izliyoruz. 2019 yılının son gününe kadar yeni makine ve teçhizata hızlı amortisman sağlanacak ve Yatırım Teşvik Belgesi aranmayacak. Makineci Organize Bölgesi tesis etmek istiyoruz, Eğer makinecileri bir yere getirirsek, Türkiye kalkınmış olur” dedi.

KEÇECİ: “İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ İLAN ETTİK”
TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda İstihdam Seferberliği’ni başlattıklarını dile getiren Keçeci, “Bu iş olur demiştik, oldu. Tarihimizdeki en yüksek kayıtlı istihdam rakamına ulaştık, 14 milyon kişi. Türkiye, bu rakamla OECD ülkeleri arasında ABD’nin ardından 2. oldu. Rekor istihdam artışıyla Türkiye; Almanya, İngiltere ve Fransa’yı ikiye katladı. 2017 sonunda bitmişti ama 2018 için de sürdürülmesini sağladık” dedi.

TEFENLİLİ: “LİSANSLI DEPOCULUK İLE TARIM ÜRÜNLERİ GÜVENDE”
Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili de, talepler doğrultusunda gerçekleşen reformlar hakkında açıklama yaparak, “Lisanslı depoculuk teşvik ve destekleri, üreticilere nakliye ve analiz desteği sağladık. Ayrıca depolarımız, TMO-TOBB LİDAŞ’ın ortağı olabilecek, lisanslı depoculuk ile tarım ürünlerimiz güvende kalabilecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90