REKLAMI GEÇ

Yılın ilk 4 ayında 2016 rakamlarına ulaşıldı

Yılın ilk 4 ayında 2016 rakamlarına ulaşıldı

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’ye verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarında yılın ilk 4 ayında 2016 yılının rakamlarına ulaşıldığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2017 Salı, 09:31

Piyasalardaki genel ekonomik durgunluğa rağmen, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, yatırımların arttığını söyledi.

2017 yılı Nisan ayı itibariyle Denizli’ye verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarının 419 Milyon TL olduğunu söyleyen Keçeci, bu yılın ilk 4 ayında yakalanan rakamın geçen yılın tamamına yaklaşmış durumda olduğunu söyledi.

Denizli’ye verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarını değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “İlimiz ve ülkemiz için yatırımların önemli olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. Geçen yıl Denizli’ye verilen yatırım teşvik belgelerine bağlı yatırım tutarı toplam 473 Milyon TL. Bu yılın ilk 4 ayında bu rakama yaklaşmış durumdayız. Bu ilk 4 ayda düzenlenen yatırım teşvik belgesinin yüzde 66’sı Enerji Yatırımı, yüzde 14’ü Makine ve Taşıt Araçları, yüzde 6’sı Dokuma ve Giyim olduğunu görüyoruz” dedi.

EN FAZLA YATIRIM ENERJİ SEKTÖRÜNE
Yüzde 66’lık bir oranla en fazla düzenlenen yatırım teşvik belgesinin enerji sektöründe olduğunu belirten Keçeci, “En fazla yatırımın geleceğin sektörlerinden olarak gördüğümüz enerji sektörüne yapılması bizleri çok memnun etti. Enerji sektörünü ise takip eden makine sektörü. Bu da bizim üzerinde oldukça çaba harcadığımız Makine İhtisas OSB konusunda ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun bir ispatıdır. Enerji ve makine geleceğin sektörleri ve sanayinin, ekonominin gelişimi için olmazsa olmazlarımız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı