REKLAMI GEÇ

Keçeci: “Herkes konkordato ilan edemeyecek”

Keçeci: “Herkes konkordato ilan edemeyecek”

Denizli Sanayi Odası’nın 2018’in son meclis toplantısında yönetime seslenen Başkan Müjdat Keçeci, Denizli’nin ekonomik verilerini değerlendirdi. Keçeci, “Yeni düzenleme ile birlikte artık her isteyen konkordato ilan edemeyecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Aralık 2018 Perşembe, 09:26

Toplantı, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başladı. 2018 yılının genel bir değerlendirmesini yapan Tosunoğlu, meclis üyelerinin yeni yılını da kutladı.

İHRACATTAKİ DURUM
Toplantıda meclis üyelerine seslenen Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’nin güncel ekonomik verilerini değerlendirdi. İhracat, konkordato ve asgari ücret ekseninde yoğunlaşan Keçeci, Denizli ihracatının uzun süre sonra 300 milyon doların üzerine çıktığını ifade etti.

Görmek istedikleri rakamlara yılın sonunda da olsa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Keçeci, “Denizli’nin Kasım 2018 ihracatı, aylık 301.10 milyon dolar olarak gerçekleşti. En son 2017 yılın Kasım ayında aylık 300 milyon dolar seviyesini gören ihracat bir kere de Mart 2018’de 313.17 milyon dolar ile rekor kırmıştı” dedi.

KONKORDATO İLANI
Son dönemde ülke gündeminde yerini koruyan konkordato ile ilgili mevzuat değişikliğini de değerlendiren Keçeci, bundan sonra her isteyenin konkordato ilan edemeyeceğini belirtti.

Keçeci, “Konkordato ilan etmek isteyen ticari işletmelerin bundan böyle makul güvence raporu alması zorunlu hale geldi. Bu raporu da Kamu Gözetim Kurumu’ndan bağımsız denetçi unvanı alan serbest muhasebeci ve yeminli mali müşavirle konkordato komiseri verebilecek. 19 Aralık günü yayınlanan Resmi Gazete’de şirketlerin konkordato projelerinin hazırlanması ve konkordato için mahkemeye başvurmadan önce Bağımsız Kamu Gözetim Kurumu’ndan yetki almış, Bağımsız Denetim Şirketleri tarafından mali tabloların denetlenmesi uygulaması geldi ve bu denetlenen mali tabloya göre sunulan projeye ‘makul güvence raporu’ verilmesi istenmiş. Yani bilançoyu kapan mahkemeye gidip ben yapılanmak istiyorum ya da konkordato talep ediyorum diyemeyecek. Önce bir bağımsız denetim şirketinden makul güvence almaya çalışacak. Bu makul güvence raporunu alan şirketler ancak mahkemeye başvurabilecek” diye konuştu.

Meclis toplantısına katılan, 8. 9. ve 13. Meslek Komiteleri de, kendi sektörleri ile ilgili sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdiler. Maden ve mermer sektöründen oluşan 13. Meslek Komitesi, yeni maden yasası ile ilgili çekincelerini dile getirerek hazırladıkları raporun ana hatlarını meclis üyeleriyle paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı