REKLAMI GEÇ

Keçeci: “Denizli için değişen bir şey yok”

Keçeci: “Denizli için değişen bir şey yok”

THY 2018/2019 kış tarifesi açıklandı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin Ağustos ayı içerisinde Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya kentin beklentilerine ilişkin yazdığı mektup karşılık bulmadı, uçak seferleri ile ilgili talepler karşılanmadı ve beklentiler boşa çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ekim 2018 Çarşamba, 09:53

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı’ya yazdığı mektubunda özellikle dile getirdiği konulara değinen Keçeci, “İlimizde, sadece Denizli-İstanbul-Denizli destinasyonunda uçuşlar olmasına rağmen, iş adamlarımızın yıl içinde çok yoğun yurtiçi, yurtdışı seyahatleri yaptığını, yurtiçi ve yurtdışından pek çok müşteri ve misafir ağırladığını belirtmiştim. 2017 yılında Denizli Çardak Havalimanı yolcu sayısı 2016 yılına göre %24 artarak 681 bine ulaştı. Bu sayının 100 bine yakını dış hatlarda gerçekleşti ve dış hat yolcu sayısı 2016’ya göre %506 artış gösterdi. Bu ivme 2018 yılında da devam ediyor. İlk altı ayda yolcu sayısı 343 bine ulaşarak, 2017 yılının %26 üzerinde seyrediyor. Bu nedenle de mevcut sefer sayılarının Denizli’ye yetmediğini özellikle ifade etmiştim” dedi.

Denizli-İstanbul, İstanbul-Denizli sefer sayılarının artırılmasını ve 3.5 milyar dolar ihracatı olan Denizli’den, haftanın belirli günlerinde en azından bir Avrupa ülkesine direkt seferin düzenlenmesini talep ettiğini hatırlatan Keçeci, “Ancak THY 2018/2019 kış tarifesine baktığımızda İstanbul’a yeni hava alanı yapılmasına rağmen ve Denizli’de havayolu kullanımı talebinin bu kadar yoğun olmasına rağmen isteklerimizin hiç birisi dikkate alınmamış. Denizli’miz ve sanayicimiz için bir adım atılmamış. Denizli sanayi kesiminin en üst düzey temsilcisi olarak, bu taleplerimiz doğrultusunda uçuş seferlerinin yeniden düzenlenmesi hususunda Denizlili sanayicimiz, ihracatçımız, tüccarımız ve halkımız adına yardım ve destek talebimiz maalesef karşılık görmemiştir” dedi.

Yorumlar

Yıldırım Aydın   -  Bağlantı 31 Ekim 2018, 21:10

Antalya ve İzmir engel oluyor. Olacak olsa idi Zeybekçinin bakanlığında olurdu. Bu saatten sonra imkansız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı