REKLAMI GEÇ

DSO Makine Sektörüne Yol Çiziyor

DSO Makine Sektörüne Yol Çiziyor

Denizli Sanayi Odası, (DSO) 07 Mayıs 2014 Çarşamba günü, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteği ile yürütmekte olduğu “Denizli İli Makine Sektörü Stratejik Yol Haritası” isimli projesi kapsamında bir çalıştay gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2014 Cuma, 11:12

Denizli’deki makine ve makine yan sanayi sektörlerinde yer alan ve tedarikçi konumunda olan firma yetkililerinin, GEKA, Pamukkale Üniversitesi ve Meslek Lisesi yetkililerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen çalıştay, tüm paydaşların görüşlerini açıkça ifade edebildiği bir beyin fırtınası çalışması şeklinde gerçekleşti.

Üç eksende yürütülen projede birinci eksende Denizli’deki makine ve makine yan sanayi sektörlerinde yer alan ve tedarikçi konumunda olan yaklaşık 100 adet firma ziyaret edilerek insan kaynakları yapısı, kurumsal yapıları ve makine envanterleri gibi bilgileri alınmıştı. Böylelikle sektörün mevcut durumu hakkında en güncel verilerin oluşması sağlandı.Eşzamanlı olarak yürütülen ikinci eksende sektördeki üretici ve tedarikçi 40 firma ve 10 paydaş kurum ile en üst düzeyde birebir görüşmeler gerçekleştirilerek sektörün güçlü ve zayıf yönleri, fırsatları ve tehditleri ile sorunları/beklentileri araştırıldı.

Projenin üçüncü ekseninde yer alan bu çalıştay ile ortak akıl yöntemiyle daha önceki görüşmelerde elde edilen bilgiler yeniden gözden geçirildi. Sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Stratejiler belirlendi.

DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren’in de katılımlarıyla gerçekleşen kapanış oturumunda yarım günlük çalışmanın ardından ortaya konan sonuçlar katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Gültekin Okay Salgar ve Mehmet Tosunoğlu, DSO’nun gelecek stratejilerini ortaya koyarken, sektörlere özel butik projeler yürüterek ilimiz önemli sektörlerini desteklemeyi hedef edindiğini belirterek bu çerçevedeki ilk sektör olarak da makine imalatının seçildiğini vurguladı.

DSO olarak üç faklı projeyle makine sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Tosunoğlu, ‘Bunlardan birisi nitelikli eleman teminini kolaylaştırmak amacı ile meslek liselerimizle gerçekleştirdiğimiz projemizdir. Diğeri ise Ekonomi Bakanlığı’nın finansal desteği ile yürüttüğümüz UR-GE projesidir. Üçüncü ise Denizli makine sektörüne stratejik bir yol haritası çıkarmayı hedeflediğimiz, Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen bu projedir.Bu bağlamda GEKA’ya hem mali hem de teknik bakımdan sağladığı destekten dolayı, tüm katılımcılara son derece stratejik bir öneme sahip bu sektörün geleceğine yön verilmesine olanak sağlayacak bu projeye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı