REKLAMI GEÇ

DSO’dan ”Kentte kadın” söyleşisi

DSO’dan ”Kentte kadın” söyleşisi

Denizli Sanayi Odası (DSO) AB Bilgi Merkezi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, “Kentte Kadın” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2018 Perşembe, 10:36

Pamukkale Üniversitesi Havuz Başı Kafe’de düzenlenen söyleşiye Gazeteci Yazar Seval Uysal moderatörlük yaptı. Söyleşiye Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci’nin eşi ve Tenis Federasyonu Temsilcisi Nilgün Keçeci, Denizli Sanayi Odası Meclis Üyesi Semra Akça Acar, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, STK’lar ve kamu kurumlarından kadınlar katıldı.

Kentte kadının farklı alanlardaki konumunun ortaya konması ve bu konumun güçlendirilmesi için önerilerin tartışıldığı söyleşide PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASUAM) Müdürü, PAÜ İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Kumaş, işgücünde kadının durumunu değerlendirdi. Avrupa Birliği ülkelerine bakıldığında Türkiye’de kadının istihdama katılım oranının hala düşük olduğunu ifade eden Kumaş, Denizli’nin ise kayıtlı işgücünde Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen işveren kadınların sayısının yeterli olmadığını dile getirdi.

Kentte karar mekanizmalarındaki kadın sayısının arttığına dikkat çeken DSO Meclis üyesi Semra Akça Acar ise, geçmiş yıllara göre iyi yolda olduklarını ancak kadın girişimcilerin daha görünür ve etkin olmaları gerektiğini ifade etti.

Sivil toplum örgütlerinden ve kamu kurumlarından katılan temsilciler de “gönüllülük” kavramının sadece kadınların değil erken yaşta çocukların da edinmesi gereken bir bilinç olduğunu ve etkili bir sivil toplum anlayışı için bu farkındalığın oluşmasının önemine değindi.

Moderatör Seval Uysal’ın şikayet mekanizmalarından kurtulup, öneri ve eyleme geçme yolunda önemli bir adım atıldığını dile getirdiği söyleşide farklı sorunlara yönelik yeni fikirler ve çözüm önerileri ortaya kondu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen söyleşinin ardından Denizli AB Bilgi Merkezi, PAÜ Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Kadının Toplumsal Hayattaki Yeri: Güçlü Kadınlar” panelinde stant açtı. Avrupa Birliği ile ilgili yayınların dağıtıldığı ve öğrencilerin sorularının yanıtlandığı standa ilgi yoğundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı