REKLAMI GEÇ

DTO’dan önemli duyuru

DTO’dan önemli duyuru

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Atık Ambalaj Sistemi’ne kayıt süresinin 31 Ekim 2014 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2014 Çarşamba, 14:32

Başkan Özer, yaptığı açıklamada, cam, plastik, metal, kağıt-karton, ahşap, tekstil ürünü, kompozit gibi ambalajı üretenler, bu ürünleri ithal edenler, piyasaya süren ve tedarikçi konumunda olanların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirimde bulunmaları gerektiğini belirterek, “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin 1 Ocak 2005 tarihinde yürürlüğe girmişti. Yönetmelik, ambalaj atıklarının üretiminden başlayarak kullanımı sonucunda oluşan tüketim atıklarının toplanması, geri kazanılması ve bertarafına kadar olan aşamalarda; ambalaj üreticilerine, ambalajlı ürünü piyasaya sürenlere, ithal edenlere, belediyelere, satış noktalarına ve tüketicilere çeşitli yükümlülük ve sorumluluklar vermiştir.” dedi.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki ambalaj üreticisi, piyasaya süren ve tedarikçisi olan tüm firmaların daha önce 1 Nisan 2014 tarihine kadar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden almaları gereken kullanıcı kodu ve şifreleri için sürenin 31 Ekim 2014 tarihine uzatıldığını dile getiren Özer, şöyle konuştu: “Firmaların kayıt altına alınabilmesi, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla ambalaj üreticisi (cam, plastik, metal, kağıt-karton, ahşap, tekstil ürünü, kompozit vb. ambalajı üretenler ve/veya bu ürünleri ithal edenleri), piyasaya süren (bir ürünü bu yönetmelik kapsamındaki ambalajlar ile paketleyen gerçek veya tüzel kişiyi) ve tedarikçi (kendisi ambalaj üreticisi olmayıp piyasaya sürenlere ambalaj tedarik edenler ile piyasaya sürenler adına fason üretim yapanları) konumunda olanların 31 Ekim 2014 tarihine kadar bildirim yapmaları gerekmektedir. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazısında, kullanıcı kodu ve şifre almayan veya kullanıcı kodu ve şifresi bulunduğu halde internet ortamında bildirim yapmayan firmalara 2872 sayılı Çevre Kanunu’na göre 10 bin 553 TL idari yaptırım uygulanacağı belirtilmiştir. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için üyelerimizin bildirimlerle ilgili daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı