REKLAMI GEÇ

Eczacılar Haftası kutlanıyor

Eczacılar Haftası kutlanıyor

Denizli Eczacı Odası, 14 Mayıs Eczacılar haftası dolayısıyla valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk koydu.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 14:54

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Atatürk anıtı önüne çelenk konuldu. Denizli Eczacı Odası Başkanı Eczacı Osman Özdemir, eczanelerin güvenin sembolü olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfı kurulduğundan bugüne tam 175 yıl geçti. Mesleki tarihimizde özel bir yere sahip olan bugünü, Türk Eczacılar Birliği olarak eczacı odalarımız, eczacı kooperatiflerimiz, eczacılık fakültelerimiz ve 30 bin eczacımız ile birlikte kutluyor olmanın kıvancını yaşıyoruz.

Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, sağlık ve ilaç hakkının savunulması, daha nitelikli sağlık hizmet sunumunun gerçekleştirilmesi ve daha iyi bir sağlık ortamının tesisi için yoğun çaba sarf eden bir mesleğin mensubu olmanın gururuyla yolumuzda yürümeye devam edecek, nice 14 Mayıs’ları yine birlikte kutlayacağız” dedi.

“BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANILIYOR”
Ülkemizde sağlık okur-yazarlılığının düşük olduğunu ve bu yüzden bilinçsiz ilaç tüketimin yüksek olduğunu vurgulayan Özdemir, “Sağlık okur-yazarlılığının daha yüksek olduğu gelişmiş ülkelerde dahi hastaların büyük bir çoğunluğu ilaçlarını akılcı bir biçimde kullanmamaktadır. Türkiye’de ise, temel okur-yazarlık oranları bile çok düşüktür. Bu durum ilaç kullanım alışkınlıklarını doğrudan etkilemektedir. Ve bilinçsiz ilaç kullanımı yüksektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı