REKLAMI GEÇ

Esnaf kimi seçecek?

Esnaf kimi seçecek?

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 4 Mayıs Pazar günü yeni başkanını seçecek. Seçimde 13 yıldır Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın başkanı olan Abdurrahman Demirdak ile 19 yılı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere 45 yıldır oda başkanlığı yapan Musa Çelikkol yarışacak. Seçilen yeni başkan 4 yıl boyunca görev yapacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2014 Cuma, 10:04

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin 4 Mayıs’ta gerçekleşecek başkanlık seçiminde Zebrano Düğün Salonu’nda gerçekleşecek. 491 üyenin oy kullanacağı seçimde mevcut başkan Musa Çelikkol ile Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak yarışacak.

29 YAŞINDAN BERİ BAŞKAN
Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde seçim heyecanı yaşanıyor. Seçimde başkanlığa iki aday talip oldu. Adaylardan 74 yaşındaki Musa Çelikkol, 45 yıldır oda başkanlığı yapıyor. Denizli Şoförler Odası’nın 1969 yılındaki seçiminde 29 yaşında başkanlığa getirilen Musa Çelikkol, bu görevi 36 yıl aralıksız sürdürdü. 1 Mayıs 1995’teki seçimlerde Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’nı da kazanan Musa Çelikkol, iki odayı bir süre birlikte yönetti. 2005’te Şoförler Odası Bakanlığı’nı bırakan Çelikkol, halen yürüttüğü Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı’na bir kez daha aday oldu.

“KENDİMİ GENÇ HİSSEDİYORUM”
36 yıl Şoförler Odası Başkanlığı yapan, 19 yıldır da Esnaf Odaları Birliği Başkanlığını yürüten Musa Çelikkol, kendisini hala genç hissettiğini ve hizmete devam etmek istediğini söyledi.
Çelikkol, “29 yaşında Şoförler Odası, 55 yaşında Esnaf Odaları Birliği Başkanı oldum. Yaptığım hizmetler ortada, takdir delegelerin. 74 yaşındayım ama kendimi hala genç hissediyorum. Başarılı çalışmalara imza attığımızı düşünüyorum. Esnafımız önümüzdeki seçimlerde bizim çalışmalarımızı onaylar ve yeni dönemde tekrar bizi görmek isterse burada görevimize devam edeceğiz. Odalarımızı ve birliğimizi daha ileriye götürmek için çalışacağız. Seçimlerimiz hayırlı olsun” dedi.

DEMİRDAK DA KIDEMLİ BAŞKAN
Diğer aday Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak da, kıdemli başkanlardan. Demirdak, 13 yıldır oda başkanlığını yürütüyor. Demirdak, “Birlik başkanlığına arkadaşlarımızın ortak kararıyla aday oldum. Esnafların önce sorunlarının çözülmesi daha sonra da onların kurumları olan odaların güçlendirilmesi amacıyla ben de göreve talip oldum. Eski yönetim bugüne kadar elinden geldiğince hizmet etmiştir. Tabii ki herkes gibi yapılan hizmetlere müteşekkiriz. Biz daha iyi hizmet edebileceğimize inandığımız için bu yola çıktık. Daha farklı konularda esnaflarımıza yardımcı olabileceğimiz düşündük. B ir takım projelerimiz var ve bunları hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Ali Aktürk   -  Bağlantı 2 Mayıs 2014, 17:56

Her iki yorumcu tecrübe diye bir şey var ayrıca internet bilmediğini sandınız kişi değerli bir insandır,ayrıca internette bilir bilgisayarda,sözde genç dedikleriniz kim acaba onalar ALLAH AŞKINA ne yapmış gençler!Bari tecrübe ile birlikte başarı için karışım yapılsa deseniz amenna.MUSA Çelikkol bey sadece DENİZLİDE değil Türkiye genelinde sevilen bir oda ve birlik başkanıdır.Hangi gençlikte Musa beydeki çevre var,ahde vefa var adamlık var…görüyoruz şimdiki sözde gençleri ….SSBC ile ne alaka ..kel alaka…

mehmet köylü   -  Bağlantı 2 Mayıs 2014, 14:16

Öncelikle başkan Adaylarına Başarılar dilerim ama her nedense esnaf odalarına ve birlik bakanlığına secilen başkanlar bir daha ayrılmaya düşünmedikleri gibi genç esnaf kardeşlerimize bu gibi odalarda yer bulamamaktadır tatbiki her haliyle belli ki 45 yıldır başkanlık yaptığına ve 75 yasında olup hala genç olduğuna belirten başkan ne İnternet anlar ne su değişen dünyaya ayak uydurabilir acaba bu birlik başkanlığına her esnaf aday olabiliyor-mu çünkü Musa başkan hiçbir oda başkanı ve yönetim kurulu üyesi olduğuna belirtmemiş ki ve bunu anlıyorum ki bu sistem mezara kadar başkanlık sistemidir cünki bir gelir kapısı birlik baskanı maası milletvekillerinden bile fazla olduğu kanısındayım saygılarımla ,

Yılmaz Kaplan   -  Bağlantı 2 Mayıs 2014, 10:38

Haberdede belirtmişsiniz;”Evet 45 yıldır oda başkanlığı yapan !;Yani ben 4 yaşında iken bu Muhterem beyfendi oda başkanı idi.45 yılda SSCB yıkıldı,yeniden yapılandı.Dünya değişti.Bunlar değişmedi.Çekilmesinide bilmiyorlar.74 yaşında kendisini genç hissediyormuş.!Fesubhanallah.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı