REKLAMI GEÇ

EVRAKINIZ EKSİK İLE DOLANDIRICILIK

EVRAKINIZ EKSİK İLE DOLANDIRICILIK

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, Denizli’deki esnafların telefonlarına ‘KOSGEB evraklarınız eksik, tamamla aşamasından sonra 500 lira veya 1.500 lira para yatırmanız gerekli’ diyerek mesaj yollandığını ve bazı esnafların para yatırarak dolandırıldıklarını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2015 Pazar, 13:48

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası’nın Katipoğlu Düğün Salonu’nda düzenlediği toplantıda, KOSGEB ve İŞKUR tanıtıldı, bu kurumların esnafa hangi konularda destek sağladığı ayrıntılı olarak anlatıldı.

denizli-evrakiniz-eksiz-bakkallar-odasi-dolandiricilik-ic-2

Toplantıya İŞKUR VE KOSGEB’in temsilcileri, Denizli Bakkallar Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, bazı odaların başkanları ve oda üyeleri katıldı.

ESNAF DOLANDIRILIYOR
Toplantının açış konuşmasını yapan Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, “ Bugün burada İŞKUR ve KOSGEB’i öğreneceğiz. Çünkü başımıza gelen tatsız olaylar var. Esnaflarımıza ‘KOSGEB evraklarınız eksik şu bilgileri tamamlayın ve ardındın 500 lira veya 1500 lira yatırmanız gerekiyor’ gibi dolandırıcılardan mesajlar atılıyor. Çoğu esnafımızda maalesef bu tür hilelere düşüyor. Burada bu dolandırıcıların önüne geçmek için bilgi alacağız” dedi.

denizli-evrakiniz-eksiz-bakkallar-odasi-dolandiricilik-ic-1

KOSGEB KAYIT PARASI ALMAZ
KOSGEB’i temsilcisi Cihan Özkul da, KOSGEB’e kayıt olmak için sadece evrak aldıklarını, ücret talep etmediklerini belirtti. Özkul, “Bize kayıt olursanız, oda işbirliği ile size bilgilendirme mesajları gelecektir. Biz kayıt için ücret almıyoruz. Para ödemeden kayıt olabilirsiniz. Böyle yalanlara kanmayın. 2016 içerisinde krediler belli olacak. O bilgiler de size oda kontrolünde aktarılacaktır” diye konuştu.

denizli-evrakiniz-eksiz-bakkallar-odasi-dolandiricilik-ic

İŞKUR Meslek Danışmanı Murat Zeki ise, İŞKUR’un esnafa yönelik faaliyetlerini anlattı. Dana sonra katılımcılar merak ettikleri konu hakkında konuşmacılara soru yöneltti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı