REKLAMI GEÇ

İş hayatında kadının yeri

İş hayatında kadının yeri

Denizli Ticaret Odası’nın katkıları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından “İş Hayatında Kadının Yeri” konulu bir konferans düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2014 Cuma, 17:10

“İş Hayatında Kadının Yeri” konulu konferansa, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı ve TOBB Bilecik Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Mansfield konuşmacı olarak katıldı

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansta, TOBB Denizli İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sündüz Apalı, Denizli Ticaret Odası’nın 18. Meslek Komitesi Başkanı ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Sekreteri Fikret Çınar ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

Zuhal Mansfield, yaptığı konuşmada, iş hayatına atıldığı dönemde hiçbir şeyden çekinmediğini ve kaybedecek bir şeyinin olmadığını belirterek, “İsveç’de, Afrika’da, Avustralya’da, Çin’de ve Hong Kong’da uzun yıllar yaşayıp çalıştım. Türk mermer sektörü için Çin’de pazar kurdum. Bugün Türkiye Çin’e milyarlarca dolarlık ihracat yapıyor ve ben bundan gurur duyuyorum. Yaklaşık 23 yıllık bu deneyim benim bakış açımı, olaylara yaklaşımımı, değerlendirmelerimi değiştirdi” dedi.

denizli-is-hayatinda-kadinin-yeri-ic

İş hayatına atılmak isteyen kişilere önerilerde bulunan Mansfield, “Bir iş kadını veya iş adamı olmak için önce niyet etmek, sonra plan yapmak gerekiyor. Daha sonra ise bu plan doğrultusunda yol haritası çıkartmak gerekiyor. Tabi plan yaparken öncelikle kimlere hitap edecek bir iş yapacağımıza karar vermeliyiz” diye konuştu.

Mansfield, sözlerini şöyle tamamladı: “75 milyon nüfusumuzdan 1,3 milyonu iş insanı bunun 80 bini de kadındır. İşte bu oranı artıracak olan sizlersiniz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizlerden bir kişiyi daha iş hayatına kazandırabilirsek ne mutlu bize. Ben şimdi 150 kişiye istihdam sağlıyorum. Üç girişimci olarak düşünün bu sayı 450 kişiye çıkacak.”
denizli-is-hayatinda-kadinin-yeri-ic-1

Konuyla ilgili değerlendirme yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, “İş dünyasında kadın girişimci sayısının artması, ülkenin gelişmişliğini ve çağdaşlığını gösterir. Kadın girişimci sayısını artırmak, onları iş hayatına kazandırarak ülke ekonomisine ileriye dönük katkı sağlamak ülkemiz için bir kazançtır. Bu sebeple bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, kadın girişimciler ve girişimci adaylarımıza her türlü girişim etkinliklerinde maddi ve manevi desteği vermeye hazırız.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı