REKLAMI GEÇ

Hem andılar, hem eylem yaptılar

Hem andılar, hem eylem yaptılar

Samsun’da çalıştığı hastanede hastasının silahlı saldırısına uğrayarak yaşamını yitiren Dr. Kamil Furtun’u Denizlili meslektaşları unutmadı. Sağlık çalışanları, Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis girişinde yaptıkları açıklamada hala gerekli tedbirlerin alınmadığını ileri sürerek Sağlık Bakanına “Daha kaçımızın ölmesi gerekiyor” diye seslendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2016 Pazartesi, 14:58

Denizli Tabip Odası, Eczacılar Odası Diş Hekimleri Odası, Aile Hekimleri ile sağlık çalışanlarının, Denizli Devlet Hastanesi Acil Servis önünde yaptığı basın açıklamasına, Eğitim-İş Denizli Şubesi de destek verdi.

Katılımcılar adına basın açıklamasını Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem yaptı. Sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Önem, “Sağlık Bakanlığı sürekli artan hasta memnuniyetinden söz etmektedir. Ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınları her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire dövmeye devam etmektedirler. Sağlıkta şiddetin altında yatan ana nedenler uzunca süredir tartışılmaktadır. Uygulanan sağlık politikaları, sağlık çalışanlarının değersizleştirilmesi ve hedef gösterilme şiddetin altında yatan önemli sebepler olarak tespit edilmektedir” dedi.

Sağlık emekçilerinin vatandaşlara daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Önem, şunları söyledi:

“Bu ülkenin sağlığını yönetenlerin sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemede ne kadar duyarlı olduklarını açıkça sorgulatan bir durum. Açıkça söyleyeyim bu utanç tablosunun peşini bırakmayacağız. Bizler bu ülkenin sağlık emekçiler, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarım için yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelecimizi sürdüreceğiz.”

Sağlık çalışanları, “Can güvenliği istiyoruz”, “Sağlıkta şiddet sona ersin” ve “Dr. Kamil Furtun ölümsüzdür, unutmayacağız” sloganları atarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı