REKLAMI GEÇ

İMO’da seçim heyecanı

İMO’da seçim heyecanı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi, 13’üncü olağan genel kurulu yapılıyor. Bir önceki seçimlerde rakip olan mevcut başkan Doç. Dr. Şevket Murat Şenel ile Bülent Şahan aynı listede yer aldı. Doç. Dr. Şenel, siyasetin sert ve kırıcı üslubundan odaları kurtarmak adına bir ilki gerçekleştirdiklerini ve tek liste olarak seçime gitme kararı aldıkların açıkladı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Şubat 2016 Cumartesi, 14:13

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda ki İMO Denizli Şubesi 13.Olağan Genel Kurul toplantısına, CHP Milletvekilleri Kazım Arslan ile Melike Basmacı, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Görgüç ile TMMOB’a bağlı odaların temsilcileri katıldı.
Genel kurul, Prof.Dr. Selçuk Topal başkanlığındaki divan kurulunun oluşturulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşmalarına geçildi.

imo-genel-kurul-ic

BEN HEP İNŞAAT MÜHENDİSİYİM
İMO Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında meslek ile inşaat mühendisi babası Salih Basmacı ile tanıştığını, sonra bu mesleği tercih ettiğini belirten CHP Milletvekili Melike Basmacı, “Milletvekili, oda başkanlığı, belediye başkanlığı makamlar gelip geçicidir. Ben milletvekili olarak değil hep inşaat mühendisi Melike Basmacı olarak anılacağım. O nedenle mesleğimize sahip çıkmak amacıyla Ankara’da elimden gelen gayreti göstereceğim. Meslek örgütlerinin, TMMOB’un üzerindeki baskıları n farkındayım. Ama bunu ben tek başıma çözemem. Sizlerin desteği olursa, birlik olursak, sorunlarında üstesinden geliriz” dedi.

İLK KEZ BU KÜRSÜDEN SESLENİYORUM
CHP Milletvekili Kazım Arslan ise ilk kez İMO Genel Kurulu’na katıldığını hatırlatarak, “Bugüne kadar ya davet edilmedim ya da bir başka yerde olduğum için genel kurul toplantılarına katılamadım. Bu nedenle İMO genel kurul toplantısına ilk katılışım. Odalarda görev almak gönüllük ve heyecan işidir. Bu heyecanı yaşamıyorsanız, hissetmiyorsanız yapamazsınız. O nedenle ikinci kez aday olan arkadaşımıza ve yönetim kurulu adaylarına cesaretlerinden dolayı kutluyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

78 YILLIK KANUNLA İDARE EDİYORUZ
TMMOB’nin 1938 yılında ilan edilen Mimar ve Mühendislik kanunu ile idare ettiğini belirten İMO Denizli Şube Başkanı ve 13. Dönem Yönetim Kurulu başkan adayı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, “Bizim yasamız 1938 yılında ilan edilen ve bir A4 kağıdına sığan kanundan ibarettir. bu kanunda mimarlık ve mühendislik eğitimi veren fakültelerden mezun olan herkesin bu mesleği yapabileceği belirtiliyor. 4 yıllık mühendislik bölümünden mezun olan genç arkadaşlarımıza, bir yol, köprü projesine imza atma yetkisi veriyorsunuz. O gencecik yavrulara verilen yetki ve güç var. Ve bu rantı değerlendirmeyi çalışan aç kurtlar var. Nasıl olurda 1938 yılından beri bu sorun çözülemez?” diye sordu.

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRIDA BULUNDU
Odaların yetkilerini sınırlandırmak amacıyla çıkartılan TMMOB yasasının, odalardan çok mesleğe zarar verdiğini söyleyen Şenel, “ Bu yasa, başarılı oldu. Eğer başarı, meslek mensuplarını odadan uzaklaştırmak ise eve başarılı oldu. TMMOB yasası ile ilgili sorunlarımız Ankara’da çözümlenecek sorunlar. Peki yerelde sorunlar yok mu? Biz yerel yönetimlere sürekli ‘birlikte çalışalım’ çağrısında bulunduk ama hep bize sırtlarına döndüler. Bu şehrin başına gelebilecek iyi şeyler veya kötü şeylerden de inşaat mühendisleri, kadar yerel yönetimlerde sorumludur. Biz işbirliği çağrılarımızı sürekli olarak tekrar ettik. Büyükşehir olmasıyla birlikte yeniden yapılanma umudumuz vardı, beklentimiz vardı. Artık ben yerel yönetimlerinde bizim çağrılarımıza kulak verme zamanı geldiğini inanıyorum” dedi.

SİYASETİN SERT ÜSLUBUNDAN KURTULACAĞIZ
Türkiye’de siyaset dilinin çok sert ve kırıcı olduğunu, bu üslubun odaları da etkilediğini dikkat çeken Şenel, “Türkiye’de siyasetin gerçekten çok sert, kırıcı bir dili var. Bu üslup oda seçimlerini yansıyor. Bizim için siyasetteki duşurumuz değil, mesleki açıdan bulunduğumuz yer öncelikli olmalı. Bizim en büyük sorunumuz mesleki örgütü açısından uzlaşı kültürüne sahip olamamamız. Biz bu seçimde onu ortadan kaldırmak istedik. Bu defa geçtiğimiz seçimde iki ayrı listenin başında yer alan Bülent Şahan arkadaşımızla bu soruna çare olacağına inanarak aynı listede yer aldık. Mesleki menfaatlerimiz doğrultusunda ortak bir dil oluşturduk” diye konuştu.
Genel kurul toplantısı, faaliyet raporlarının okunmasıyla devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı