REKLAMI GEÇ

İş dünyasına Almanya fırsatları semineri

İş dünyasına Almanya fırsatları semineri

Denizli Sanayi Odası, Denizli AB Bilgi Merkezi ve NRW. INVEST Almanya (Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı) işbirliği ile üyelerine yönelik, “Kuzey Ren- Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar” konulu seminer düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ekim 2016 Çarşamba, 15:23

Seminere NRW.INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, Komutax Yeminli Mali Müşaviri ve Uluslararası Vergi Hukuku Uzmanı YMM Cevdet Koçaş ve Emili Rechtsanwälte Avukatlık Bürosu’ndan Av. Abdullah Emili konuşmacı olarak katıldı.

denizli-dso-toplanti-1

Dr. Adem Akkaya, “Avrupa Pazarlarına Çıkış Kapısı: Kuzey Ren-Vesfalya Eyaleti” konulu sunumunda bölgenin ekonomik ve demografik durumu hakkında bilgi verdi, üreticiler ve tedarikçiler için çok cazip olduğunu ifade etti.

Almanya’nın Türkiye ile olan dış ticaretinde Kuzey Ren-Vestfalya’nın Payı’nın (2015) %20,5 ihracat ve %23 ithalat ile çok önemli bir oranda olduğunu belirten Akkaya, Almanya’daki yabancı yatırımların %23’ünün (434 Milyar Euro) Kuzey Ren-Vestfalya’ya yapıldığını ifade etti, yatırım düşünen firmalar için NRW.INVEST’in verdiği destekleri tanıttı.

Seminere Almanya’nın Köln kentinden katılan, Komutax Yeminli Mali Müsaviri ve Uluslar arası Vergi Hukuku Uzmanı Cevdet Kocaş ise, “Kuzey Ren-Vestfalya’da Şirketleşmenin Amaçları, Vergisel Çerçevesi ve Uygulamalar” konulu sunumunda, dış pazarlara açılma yöntemleri ve uzun vadede ticari hedeflere ulaşmada dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Almanya’da şirket kurma ve emlak alımı hakkında katılımcılara detaylı bilgi veren Kocaş, kurdukları şirketin başarılı olabilmesi için önem arz eden faktörleri ve Almanya’da Türkiye’den farklı olan uygulamaları anlattı.

“Kuzey Ren-Vestfalya’da Yatırım ve Şirketleşmenin Hukuki Çerçevesi, Süreç, İşleyiş” konulu sunumu ile seminerin son konuşmacısı Avukat Abdullah Emili de, bölgeye yatırım yapmayı düşünen firmalar için oturma izni alma koşulları hakkında bilgi verdi, şirket kurmaları halinde iş hukuku ve sosyal hukuk alanındaki yükümlülüklerini anlattı.

Denizlili işadamlarının yoğun ilgi gösterdiği seminer, konuşmacıların soruları yanıtlamaları ile sona erdi. Kokteyl ve Denizli AB Bilgi Merkezi’nin bilgi standının ziyaret edilmesi ile etkinlik tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı