REKLAMI GEÇ

İşadamlarının Ukrayna endişesi

İşadamlarının Ukrayna endişesi

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ukrayna krizinin dünya ekonomisini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Bu krizin sonucu olarak ekonomik ambargo uygulamaları başlarsa, bunun etkilerini şimdiden tahmin etmek güç görünmektedir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Mart 2014 Salı, 17:54

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası 2014 yılı Mart ayı Meclis Toplantısı’nda sosyo-ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Dünya ekonomisi üzerinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Japonya, Avrupa Birliği (AB) ve Çin ekonomilerinin etkili olmaya devam ettiğini söyleyen Başkan Necdet Özer, “Genel olarak dünya ekonomisindeki belirsizliklerin azaldığı, olumlu beklentilerin arttığı gözlenmektedir. Ancak Ukrayna Krizinin bu olumlu gelişmeleri gölgelediği de bir gerçektir. Bu krizin sonucu olarak ekonomik ambargo uygulamaları başlarsa, bunun etkilerini şimdiden tahmin etmek güç görünmektedir” dedi.

“ENFLASYON VE İŞSİZLİK ORANI YÜKSELİYOR”
Türkiye ekonomisinin 2014 yılının ilk aylarında stres altında kaldığını dile getiren Özer, “Enflasyon ve işsizlik oranları yükselmektedir. Faiz oranlarının yükseltilmesinin cari açık, döviz kurları ve tüketim harcamaları üzerindeki beklentileri karşılamadığı anlaşılmaktadır. denizli-dto-meclis-toplanisi-ic

Kredi değerlendirme kuruluşu Moodys’in, 10 bankanın görünümünü, negatif izlemeye alması olumsuzluk oluşturmuştur. Bunun faiz oranları üzerindeki etkisi negatif olacaktır. 2014 yılı Ocak-Şubat ayları bütçe disiplini, beklentilerin üzerinde iyimserliğe sebep olmuştur. Şubat ayında bütçe, 1.7 milyar TL fazla vermiştir. Faiz dışı fazla ise 4.99 milyar TL olmuştur. İlk iki ayda KDV artışının yüzde 29 civarında olması tüketim harcamalarının devam ettiğini göstermektedir” diye konuştu.

Özer, Denizli ekonomisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, 2014 Şubat ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.9 oranında artışla 254 milyon 361 bin dolar olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı