REKLAMI GEÇ

Keçeci, “Çardak OSB istihdam yaratacak”

Keçeci, “Çardak OSB istihdam yaratacak”

DSO, Çardak OSB’de yatırım yapacak firmaları yerel yöneticilerle bir araya getirdi. Buluşmada OSB’deki firmalarla çalışacak olanlar için İŞKUR’dan sağlanacak destekler ele alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2018 Çarşamba, 17:01

Denizli Sanayi Odası (DSO), Çardak OSB’de yatırım yapacak olan firmaları, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü’nün desteğiyle yerel yöneticilerle bir araya getirdi. Çardak ve çevresindeki vatandaşların özellikle gençlerin OSB’deki firmalarda çalışabilmesi için yapılması gerekenler ve İSKUR meslek edindirme kursları ele alındı.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, oda olarak Çardak OSB’nin canlanması, bölgeye ve insanına katkı sağlayabilmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Çardak Özdemir Sabancı OSB yeniden ayağa kalkacak. Sizin ayağınıza kadar gelmiş olan bu fabrikalarda istihdam edilecek insanlara ihtiyacımız olacak. Bu konuda da sizlere büyük görevler düşüyor. Bu bölgenin kalkınabilmesi için buna gerçekten ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Gerekirse burada ihtiyaç duyulan tüm kurslar açılır ve buradaki iş gücünü sanayide aktif hale getirebiliriz” diye konuştu.

İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık, “Bu bölgede 30 bin insanımız yaşıyor, hiç dışarıya ihtiyaç kalmadan istihdam sorununu çözebiliriz. Bu kapsamda fabrikalarımızda sizler için meslek edindirme kursları düzenleriz. Bu kişilerin 6 ay boyunca maaşını biz öderiz. İş garantisi olan bu kurslara da katılım olmasını istiyoruz. Buradaki iş arayan kişilere istihdam oluşturmak için İŞKUR olarak elimizden geleni yaparak burayı hareketlendireceğiz. Biz bu potansiyeli açığa çıkaracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı