REKLAMI GEÇ

Keçeci: Doğal gaz ve elektrikte indirim sevindirici

Keçeci: Doğal gaz ve elektrikte indirim sevindirici

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, şirketlerin 2017 için bütçelerini yapmaya başladığı dönemde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın doğal gaz ve elektrikte fiyatlarında indirim yapılacağı açıklamasının sanayicide memnuniyet yarattığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2016 Perşembe, 11:09

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, şirketlerin 2017 yılına hazırlandığını, bütçe tahminlerinin yapıldığını, böyle bir dönemdeki indirim haberinin çok sevindirici olduğunu dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından verilen haberin zamanlama açısından da iyi olduğuna dikkat çeken Keçeci, “2016, belirsizliklerle başladığımız, ihanetlerle karşılaştığımız, ancak her şeye rağmen üretmeye devam ettiğimiz bir yıl oldu. Önceden tahmin edilmeyen ve yıl içerisinde karşımıza çıkan ani enerji zamları, maliyetlerimizde ciddi sapmalara neden oluyor. Maliyetlerimizde enerji zamları nedeniyle oluşan artışları müşterilerimize anlatamıyoruz. Sanayicilerin, yeni yıldaki fiyat politikalarına, yatırımlarına karar verebilmesi ve herşeyden önemlisi bütçelerini yapabilmeleri için Hükümet tarafından verilecek bu sinyallere ihtiyacı var” dedi.

Enerji Kongresi gibi büyük bir uluslararası organizasyonun bu sene Türkiye’de gerçekleştirilmesinin de önemini vurgulayan Keçeci, “Dünya’da enerjide söz sahibi olan tüm tarafların toplandığı organizasyon, ülkemiz için artı bir değerdir. Çünkü ne yazık ki Türkiye, enerjide dışa bağımlı bir ülkedir. Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmamız için, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlarımızı artırmamız gerekmektedir. Güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının ihtiyacımızı karşıladığı gün, Türkiye üzerinde bulunduğu coğrafyanın hakkını vermiş olacaktır”diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı