REKLAMI GEÇ

Keçeci: İflas erteleme almak zorlaştı

Keçeci: İflas erteleme almak zorlaştı

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, OHAL süresi boyunca iflas ertelemenin yasaklanmasını doğru bir adım olarak gördüklerini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2016 Çarşamba, 08:55

Bir süre önce yoğunlaşan, ancak geçtiğimiz günlerde OHAL kapsamında yasaklanan iflas ertelemeler DSO Meclisi’nin de gündemindeydi. Son yapılan toplantıda bu skonu tüm detaylarıyla ele alınırken, oda başkanı Müjdat Keçeci, “iş dünyasının OHAL süresi boyunca iflas ertelemenin yasaklanmış olmasını doğru bir adım olarak gördüğünü” vurguladı.

“YENİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ OLUŞTURAN ŞARTLAR ARANACAK”
İflas erteleme ile ilgili son düzenlemeleri değerlendiren Keçeci, “Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla vergi kanunlarında ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 6728 sayılı kanun yayımlandı. Bu kanundaki değişikliklere göre, hem karar verecek mahkemelere hem de iflas erteleme talebinde bulunan tarafa yasada yapılan değişikliklerle önemli yükümlülükler getirilmektedir. Herhangi bir iflas erteleme talebinde, gerek hakimler tarafından gerekse dosyayı inceleyecek yetkin kişiler tarafından öncelikle ve özellikle bu yeni yükümlülükleri oluşturan şartlar aranacak ve bu şartların oluşması halinde ancak iflas erteleme kararı temin edilecektir” dedi.

“YENİ NAKİT KAYNAK KONULMASI ZORUNLULUĞU”
Düzenlemeyle iflas erteleme taleplerinin, şirket merkezinin son bir yıldan uzun süre ile kayıtlı olduğu yer mahkemesine sunulması zorunluluğu getirildiğine işaret eden Keçeci, şunları söyledi:

“Değişiklik öncesi iyileştirme projesi içeriği yasa ile tanımlanmamıştı. Bu defa yasa, iyileştirme projesinde yeni nakit kaynak konulması zorunluluğu, nesnel ve gerçek kaynaklar, tüm işletme giderlerinin ve çalışma sermayesinin nasıl karşılanacağının gösterilmesini istemiştir. Ayrıca, mevcut borçların ödeme süre ve tutarlarının, faaliyet gösterilen sektörün özelliklerine göre stoklar ile bunların bekleme sürelerini ve tutarlarını gösteren listenin sunulması zorunlu hale getirilmiştir.

İflas erteleme yargılaması süresince verilecek tedbir taleplerine ilişkin kabul veya red kararlarına karşı, istinaf yoluna müracaat edilmesine olanak tanınmıştır. İflas erteleme dosyalarında kayyum olarak atanacaklara en fazla üç dosyada görev yapma sınırlaması da olumlu değişikliklerden biridir.

Görüldüğü üzere bu şartlar yerine getirilmedikçe ve bir sene ve iki senelik tanınmış olan süreler göz önüne alındığında artık gelişi güzel iflas erteleme talepleri mahkemeler tarafından verilemeyecektir. Bu değişiklikleri, Denizli Sanayi Odası olarak yapıcı ve tutarlı buluyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı