REKLAMI GEÇ

Keçeci, ‘İflas erteleme’ hakkında konuştu

Keçeci, ‘İflas erteleme’ hakkında konuştu

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, OHAL ile askıya alınan ‘İflas Ertele’ prosedörünün yeniden gündeme gelmesi ile açıklamalarda bulundu. Keçeci, ilk defa başvuranların, iflas erteleme kararını alamayacaklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2018 Salı, 16:29

OHAL nedeniyle uygulaması askıya alınan ‘iflas erteleme’ prosedürü, OHAL’in kalkmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. İşadamları arasında tedirginlik yaratan iflas ertelemenin devam edip etmeyeceği konusunda aynı zamanda hukukçu olan Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci bir açıklama yaptı.

Sermaye şirketleri ve kooperatiflerin iflas erteleme taleplerinin, 31 Temmuz 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile OHAL süresince dondurulduğunu dile getiren Keçeci, sonrasında alacaklı firmaların mağdur olmasından dolayı OHAL sırasında yeni bir kanunla iflas ertelemenin önüne geçildiğini belirtti.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Keçeci, “Artık şirketlerin iflas erteleme isteme şansı söz konusu olmayacak. Şirketler, 18 Temmuz itibariyle sadece konkordatoya müracaat edebilecekler. Diğer bir deyişle ilk defa ‘şartlarım oluştu’ diyenler için artık iflas erteleme kararı verilmeyecek. 2 yıl süren OHAL sırasında iflas erteleme başvurusunu yapmış fakat başvurusu askıya alınmış firmaların durumları başvurdukları mahkemeler tarafından yeniden değerlendirmeye alınabilecek. Halihazırda ‘iflas erteleme’ içinde olanlar ise süreçten etkilenmeyecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı