REKLAMI GEÇ

Keçeci’den yerli malı ve tutum çağrısı

Keçeci’den yerli malı ve tutum çağrısı

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” nedeniyle mesaj yayımladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2018 Çarşamba, 15:04

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanacak olan “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” nedeniyle açıklama yaptı.

Keçeci, “Birinci Dünya Savaşı, ardından Kurtuluş Savaşı’ından çıkan ülkemizin kaynakları tükenmiş, yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de yaşatılması azim ve kararlılığı ile bu kötü gidişattan kurtulmak için Atatürk önderliğinde çalışmalar başlatılmıştır. Atatürk 1923 yılında İzmir İktisat Kongresini toplayarak bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırılmıştır. Bu tarihten sonra, 12 – 18 Aralık tarihleri arasını içine alan hafta ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ olarak kutlanmaya başlanmıştır” dedi.

Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmadaki ilk adımın bugün de devam ettiğini belirten Keçeci, “Gelirini tutumlu olarak harcamak, gelirinden tasarruf yapmak, ulusal kaynakları işletmek; yerli fabrikalar kurarak ithalat yapmayıp temel tüketim maddelerini yerli kaynaklardan karşılayarak ekonomimizin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak bu haftanın en önemli amacıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı